dinsdag 28 oktober 2014

Autumn in estate Beeckestijn

Je wordt overal dood gegooid met foto's van de herfst, ik weet het en nu ga ik er ook nog wat bij doen. Het was niet mijn bedoeling. Gisteren zag ik in het bos (Beeckestijn) een enorme paddenstoel waarvan ik dacht; die ga ik fotograferen! ( en ik bleef fotograferen) Zoiets groots had ik nog nooit gezien en ik heb dus mijn centimeter mee genomen om hem te meten.
In de breedte was hij 22cm zelfs. Gisteren was hij al topzwaar en hing hij scheef en vandaag lag hij echt om, wel nog aan de steel vast trouwens en in de grond.
Deze stond er vlakbij. Als ik in mijn kookboek van paddenstoelen kijk zou het wel eens een boletussoort kunnen zijn, maar dat kan ik ook helemaal mis hebben natuurlijk. Ik vind het een schatje.
Hier had Nina wat gedronken uit een greppeltje. Je vraagt je waarschijnlijk af of ze een gevaarlijke hond is met die muilkorf maar allebei mijn honden hebben een muilkorf omdat ze poep en stokken eten. En daar worden ze héél erg ziek van. Dit doen ze al jaren en de muilkorf hebben ze pas sinds een maand of drie. Ik moest echt wel een drempel over om het te doen maar zou willen dat ik het jaren eerder had gedaan. Had hun veel leed bespaard en mij veel geld bij de dierenarts. En ze hebben er niks van hè, ze kunnen gewoon hijgen, blaffen, drinken en zo. Mensen die me niet kennen lopen soms alleen met een boogje om me heen omdat ze bang zijn dat het gevaarlijke honden zijn.
Oké, we lopen naar de grote vijver waar de fontein aan is. In de verte zie je landgoed Beeckestijn.
Op de volgende foto zie je Nina links omhoog komen. De rand van deze vijver is stuk en op een plekje waar de stenen weg zijn drinken altijd alle honden. Daar komt ze net vandaan. Het is de bedoeling dat de vijver helemaal gerenoveerd gaat worden, maar ik geloof dat ze het geld nog niet bij elkaar hebben. De honden vinden dat niet erg!
De volgende twee foto's vind ik toch zó mooi en dat is de verdienste van de camera hoor. Zie je links die heg hier boven? Dat is een afgesloten gedeelte en daar gaan kersenbomen gepland worden. De afsluiting is dmv een prachtig wit hek en dat hek wilde ik fotograferen. Ik dacht de foto te maken vanaf die heg, maar die was te hoog voor mij dus heb ik er tussendoor gefotografeerd en dan krijg je dat effect waar ik zo weg van ben, dat vage op de voor-of achtergrond. Op de plek waar je stokken in de grond ziet staan komen de kersenbomen.
We gaan Beeckestijn van dichterbij bekijken. Zo lekker fris wit.
Wist je dat er een ijskelder is in Beeckestijn? Op het landgoed bedoel ik. Een koelkast was er niet vroeger dus werden levensmiddelen koel gehouden in de ijskelder. Nu huizen er vleermuizen in.
Jammer dat iemand het nodig vond er op te kliederen.
Dit is een kastanjeboom en je kunt de knoppen voor volgend jaar al zien.
Tot slot dan hele gewone bruine blaadjes op het gras.
Net op het nieuws gezien dat we het weekend ook nog 17 graden krijgen. Zo komen we de herfst wel door hè?

Share:

4 opmerkingen

Anoniem zei

Wat een mooie foto's Peet, ik zit momenteel in de Achterhoek (in de miezer) en geniet van je prachtige herfstplaatjes in Beeckesteijn! Leuke verhaarltjes er ook bij. Groetjes Eva

peetdownthestreet zei

Maar dan zit jij ook in prachtige herfstkleuren Eef! Ik duim voor beter weer voor je.
gr.peet

Anoniem zei

Wat , n prachtige natuur heb je vast gelegd Petra herfst groet van mij , margret

peetdownthestreet zei

Dankjewel Margret. Kom jij wel eens in Beeckestijn eigenlijk? Echt de moeite waard hoor!
gr.Petra

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig