vrijdag 14 november 2014

Serie *** Boeken

Ik ben van plan af en toe een boek te bespreken. Dit zullen interieur - of kookboeken worden.
Vandaag begin ik met Rachel Ashwell. Zij heeft de term shabby chic bedacht. Ze heeft al heel wat interieurboeken op haar naam staan en in 2001 kwam haar boek uit dat The Gift of Giving heet en dat vind ik toch zo'n ontzettend leuk boek. Het is volgens mij niet meer nieuw te koop, maar wel als e-boek. 
De foto's zijn niet zo heel duidelijk want het is een tweedehands boek maar dat maakt niet uit, het gaat om de ideeën die je krijgt. Als je de voorkant ziet denk je dat het gaat over cadeautjes mooi inpakken maar dat is niet zo. Ze geeft juist hele originele tips om iets te geven. Dit bijvoorbeeld. Hier vertelt ze over haar dochter die voor het eerst op summercamp gaat (heel gebruikelijk in Amerika waar ze 3 maanden zomervakantie hebben) (ik wou trouwens dat ik die van mij toendertijd  op zomerkamp had kunnen sturen, al hebben wij maar 6 weken)  (of dat ik zelf in die 6 weken lekker op zomerkamp had kunnen gaan, nog beter!) ( en dan geen sportkamp hè, maar een lekker relaxkamp). (kloppen de haakjes nog wel? Het begint me een beetje te duizelen....)
Enfin, Rachel heeft het er een beetje moeilijk mee en haar dochter ook en dan stuurt ze haar af en toe een doos met kleine cadeautjes, zó leuk! Niks bijzonders en gewoon goedkoop maar zo lief bedacht. Het thema is roze zoals je kunt zien.Nagellakje, leuke pleisters, een telefoontje van je mag me altijd bellen als je heimwee hebt, snoepjes in mooie papiertjes. Veel symbolische spulletjes.
Een beker met een lieve tekst. Allemaal heel simpel maar hoeveel liefde spreekt daar wel niet uit? In het boek staat ook dat na de eerste doos, alle meisjes van haar dochters' slaapzaal stik nieuwsgierig waren als ze de volgende doos kreeg!Wat ik ook zo lief vind is wat ze deed toen haar zoontje ziek was. Die bracht ze dit:
Waarom heb ik dit nou niet bedacht toen ze klein waren? Met hun dekbed en kussen op de bank, dat was het. En wat meer tv kijken dan normaal. Tjonge zeg, wat een moeder van niks!
Deze vind ik ook leuk. Dit is een idee om iemand te geven die net op zichzelf gaat wonen. Weer te simpel voor woorden. Een afdruiprek (hebben wij ze in zo'n leuke kleur in Nederland?) met mooie kopjes en een afwasborstel en sponsje in kleur.
Als je op visite gaat neem je vaak bloemen mee, maar als je zo'n leuk flesje meeneemt heeft de gastvrouw/man meteen een vaasje. En het flesje is een flesje waar green ice tea (geloof ik) ingezeten heeft. Te verkrijgen bij toko's maar misschien ook wel gewoon bij AH.
Wat heb ik voor inspiratie uit dit boek gehaald? Ik heb een keer een doos gemaakt voor een vriendin die het zwaar had en gevuld met chocola, een tijdschriftenbon, een flesje wat ik had en een mooie nepbloem en een pakje papieren zakdoeken met een leuke print erop. 
Een tijd lang kocht ik balsamico in leuke kleine flesjes en die heb ik opgespaard en een keer drie van die flesjes met wat gerbera's meegenomen naar een zieke vriendin, die niet blij werd van de enorme boeketten die ze kreeg. Hier was ze héél blij mee en het kostte me haast niks nota bene. 
Wat een heerlijk boek!

Nu even wat foto's van dahlia's. Vroeger vonden we het een tuttenbloem en nu is hij helemaal hip. En er zijn mooie! Kijk maar op pinterest, daar zie je zulke mooie foto's van dahlia's.
Ik gooi er ook nog wat kaarsen tegenaan.
Voor degenen die geïnteresseerd zijn in interieurs; er zijn een paar leuke programma's op de tv. 
Op de BBC 2 iedere di-woe-do van 20.00-21.00 uur The Great Interior Design Challenge.
Iedere keer krijgen drie amateur stylisten een kamer op te knappen en eentje mag dan door naar de volgende ronde. De huizen waar het gebeurt zijn meestal bijzonder van architectuur. Ze moeten steeds eenzelfde soort kamer opknappen bij mensen die buren zijn of in hetzelfde complex wonen. Het programma wordt door een historicus aan elkaar gepraat en hij vertelt dan over de woningen. Vaak zijn het huizen waarvan je denkt; ik pak mijn koffers en ik ga ik Engeland wonen! De jury bestaat uit een architect en een stylist, allebei sympathieke mensen. Geen idee hoe lang het programma al bezig is en tot wanneer het duurt. Volgende week staat het in ieder geval in de gids.
Dan is er op zondag op SBS6 om 18.30 uur vtwonen. Ook een leuk woonprogramma waarbij een stel niet meer weet wat ze met hun huiskamer aan moeten, vaak hebben ze een verschillende smaak, en dan worden ze geholpen door stylisten van vtwonen. Leuk gedaan.
Als je van Engeland houdt en het platteland als idyllisch ziet om te wonen, is Escape to the Country een leuk programma. Iedere werkdag om 16.00 uur op BBC1.
Fijn weekend!


Share:

4 opmerkingen

Anoniem zei

Wat een geinig idee om af en toe een boek te bespreken Peet. Leuke kleurige foto's van jezelf ook. xxx Eva

peetdownthestreet zei

Wat heerlijk dat je steeds bericht achter laat Eef!Maakt me héél blij.xp

Unknown zei

Gezellig weer peet. fleurig en kleurig. En iedereen, Let op de tv tips. Echt kijken joyce

peetdownthestreet zei

Je hebt gelijk Joyce dat die programma's erg leuk zijn, maar alleen als je van interieurs houdt natuurlijk.
xpeet

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig