woensdag 26 november 2014

Kerst *** Christmas

Even een kort bericht. Afgelopen zondag was ik met mijn vriendinnen Eva en Anneke bij de Welkoop in Santpoort-Noord. Speciaal om naar de kersthuisjes te kijken. Woon je in deze regio dan is het echt een aanrader! Ik heb foto's genomen maar de meneer van de Welkoop zei al dat zelfs fotografen van kranten het vaak lastig vinden om goede foto's te krijgen. Ik laat ze evengoed zien zodat je een beetje een indruk krijgt.
Er is een grote tafel met allemaal huisjes onderverdeeld in stadjes. Dat is heel leuk, maar het allermooiste is de enorme berg van ik denk wel 3-2 meter. De berg heeft een waterval en een meertje.

This weekend I was with my friends Eva and Anneke at a nursery near by to look at the christmas houses they have there. They are well known for this and the newspaper usually comes to take pictures. The local news paper that is. The manager said that the news paper always has a problem to get good pictures and so did I. But you can get an impression anyway. 
It is a mountain with a waterfall and a little lake. 
Hier staat de meneer van de Welkoop (die ons van alles vertelde, heel interessant) bij een luik waarachter allerlei elektriciteitsdraden liggen.

This is the owner and he showed us the door with behind it all the electricity.
De hele berg is gemaakt door iemand van de groothandel, als ik het goed onthouden heb, die daar 3 maanden mee bezig is geweest. Ooo wat te gek! Dat wil ik ook! Ik wil best assistente zijn hoor meneer van de groothandel! Hier kun je door een ander klein luikje zien dat het opgebouwd is van die platen die bij daken gebruikt worden.

It took the person that made this three months. I would have liked to be his assistant! This is another little door and here you can see it was build with the things they use here under the roof. Isolation. 
En heeeeeel veel purschuim. Er zitten ook grotten in de berg en dit is een druipsteengrot die echt druipt. Met een pompje gemaakt en iedere keer is het licht anders.

And lots of polyurethane foam. There are also stalactite caves and the light changes in there.
Zie je de man in het huisje? Wat zou hij nou aan het doen zijn? Ik hoop niet zijn vrouw slaan zeg. En zie je het hondje op de voorgrond?

Do you see the man in the house? I wonder what he is doing? Hitting his wife??? I hope not! See the tiny dog in front?
En dan tot slot de ski-piste. Ahhhh.............

And now...... skiing.....so pretty....
Als je in de regio woont; ga maar gauw kijken. Nee ik heb geen aandelen bij deze winkel en word ook niet betaald. Ik ben alleen dol op die kersthuisjes en jullie vast ook, dus ik wil je deze tip niet onthouden. Mocht je je kids of kleinkinderen meenemen, zou ik wel de handjes eerst vastbinden voor je naar binnen gaat.........

Here I tell the Dutch people in the neighbourhood to go there, but that makes no sense for you. 


Share:

2 opmerkingen

Anoniem zei

Aaaah wat leuk Peet!! Ik vind jouw foto's prima gelukt hoor en mooi scherp. Je krijgt er handigheid in. Lachen die opmerking over vastgebonden handjes.
xxx Eva

peetdownthestreet zei

Ja en jij weet waarom ik die opmerking maak haha! xp

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig