vrijdag 12 december 2014

A beautiful bathroom interior

Vijf jaar geleden hebben we de badkamer uitgebroken en opnieuw gemaakt. Nou ja, wij hebben het bedacht en een bedrijf heeft het gedaan. Het was een gewone kleine badkamer met een wastafel en een wc en waar we moesten douchen in bad. Ook stonden de wasmachine en droger erin. We hebben uitgebroken en een stukje van het balkon afgesnoept.

Five years ago we remodeled the bathroom. Well, we made the plan and a company did the work. It was a small bathroom and we had to shower in the tub. Also the washer and dryer were in there. We took a little piece of the adjacent balcony and made the bathroom bigger.
Die tegels op de grond en langs het bad zijn matjes die in elkaar passen. Het kastje heb ik bij Loods 5 gekocht. Het was een geschilderd kastje, mooi maar het paste niet bij de sfeer die ik voor ogen had. Ik heb hem laten logen en dit prachtige hout kwam tevoorschijn. Hier staan alle toiletartikelen in.

The tiles on the floor are like little puzzle matts that fit in each other. The cabinet was blue and that didn't go with what I envisioned. So we had soked in lye and then this beauty came about. We keep all the toiletries in there.
Naast het kastje staat een houten emmer waar ik het wc papier in bewaar. Natuurlijk kunnen de rollen op zo'n stok, maar dat vind ik saai. Als dit je stijl niet is zou je ook een leuke gekleurde plastic emmer kunnen kopen bijvoorbeeld en daar het wc papier in bewaren. Of in een leuke mand. Mogelijkheden genoeg. Of je laat ze lekker op een stok, ook prima!

Next to the cabinet is a wooden bucket with toilet paper. If this isn't your style you could also keep them in a bright coloured plastic bucket or in a wicker basket. Possibilities enough to make it fun.
Wat ik zo fijn vind is dat we ramen hebben die open kunnen. De vorige badkamer had een enorm raam, maar dat zat dicht. 

What I really love about this bathroom is that the window opens. In the old one we had a window but it didn't open.
Voor de wastafel hebben we een plank in tweeën gezaagd en een poot bij de houthandel gekocht. Een waskom erop, mooie kranen en klaar. Ik zag het nut niet in van twee wastafels met kinderen die bijna het huis uit gingen en er is ook te weinig ruimte om dat te realiseren. Bovendien moet je het allemaal maar schoonhouden hè en dat is nou net iets waar ik een broertje aan dood heb. Hoewel ik wel heel erg van schoon houd en me altijd heel voldaan voel als het weer gedaan is gek genoeg.
Naast de spiegel hangen twee luiken wat eigenlijk cd rekjes zijn. De kleine ronde vergrootspiegel kreeg ik van mijn vriendin Anneke toen ik 50 werd en wat een superding is dat! Als ik op reis ga gaat hij mee, ik kan echt niet meer zonder.

For the sink we cut a shelf in half and bought one leg for it. A sink on top, nice faucet and done. I didn't find it usefull to have two sinks with kids that almost leave the house, plus we simply don't have enough room. Also you have to keep it clean and that my friend, is not my hobby. Although I do really like clean and crisp and am always happy when I did it.
Next to the mirror are two small shutters that were in fact cd holders. The mirror on the big mirror is a magnifying one that my friend Anneke gave me when I turned 50 and it works perfect! 
                                                         Je kunt je watjes zo bewaren:

Eyepads this way:
Of je doet ze in een mooie glazen pot bijvoorbeeld:

Or in a pretty jar.
En je tandenborstel kun je natuurlijk in een beker zetten, maar ik had een leuke maatbeker die ik niet als zodanig gebruikte. Om eerlijk te zijn staat er wel een elektrische tandenborstel op de wastafel, maar die heb ik voor de foto's even weg gehaald. 

The toothbrushes in a cup OR in a cute measure cup. Of course there is also a electrical toothbrush, but I took it out for the picture.
Dit glazen bakje is de poederdoos van mijn moeder geweest en ik bewaar er mijn oorbellen en ringen in. 

This is my mothers' old powder box and now it is my jewel box.
In de vensterbank heb ik een mandje staan met nep lavendel van een mooi merk. Ideaal voor een badkamer.

Faux lavender of a nice brand in a basket in the windowsill is ideal for a bathroom.
De bruine muur is van Carte Colori, een merk met krijtverf. Dit speciale spul voor in de badkamer heet coristol en het was nog een hele klus om een stucadoor te vinden die wist hoe hij het op moest brengen. Ze hebben de prachtigste kleuren en ik heb lang nagedacht of ik wel zo'n donkere kleur moest nemen in zo'n kleine ruimte. Ik vond dat ook het spannendste moment van de hele verbouwing, hoe de kleur uit zou pakken. Maar het is zó mooi geworden en het grappige is dat je zelf ook mooier uitkomt in de spiegel tegen een donkere muur dan tegen witte tegels. Erg fijn voor 50+ dames.......

I thought a long time about the colour on the walls. Would a dark colour like that be nice in such a small space? It was the most exciting moment of the whole rebuilding for me when it was put on. But it turned out wonderfull and the plus is, that it makes you look better too instead of with white tiles. Great for 50+ ladies...
 Ik ben zelf nog iedere dag blij met mijn badkamer!
Ik eindig met een paar foto's van Yankee die toevallig op bed zat toen ik aan het fotograferen was.

Everyday I'm still happy with our bathroom!
I'll finish with some pictures of Yankee. 


Share:

3 opmerkingen

Anoniem zei

Wat heb je toch een goeie smaak Peet, die badkamer heeft zo'n sfeervolle uitstraling en kleuren! Goeie foto's ook weer. xxx Eva

peetdownthestreet zei

Dank je wel lieve Eef en jij gaat binnenkort ook aan de slag met je badkamer natuurlijk. Hoe fijn is dat!xp

Anoniem zei

Super mooi en Inspirerend. Leuk resultaat Vd kast en geweldig idee Vd cd-r rekjes en opbergemmer voor de toiletrollen. Bedankt voor het delen :-) liefs Esther

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig