maandag 12 januari 2015

Sick at the start of the new year

Hè hè, hier ben ik dan eindelijk weer. Ik heb vanaf 2 januari vreselijk de griep gehad en voel me nog steeds niet fit. Zoals zo veel mensen dus. Gelukkig was Steve vrij om voor me te zorgen en dat deed hij met hartverwarmende kippensoep. Ik kies nooit kippensoep in een restaurant, maar als ik ziek ben is dat het enige wat smaakt.

Finally, I'm back. Since the 2 of januari I have had the flue and I still don't feel oké. Like a lot of people around here in The Netherlands. Luckily Steve had some days off to take care of me and he made me home-made chickensoup. I would never choose chickensoup in a restaurant, but when I'm sick it is the only thing I like to eat.
Steve begon het nieuwe jaar goed en heeft meteen punten gescoord door twee bosjes tulpen voor me te kopen omdat ik ziek was. Zo lief!

Steve started the new year well and scored some points right away by buying me tulips because I was ill. So sweet!
Een klein bosje bloemen maakt me blijer dan een groot boeket. Ik snij de stelen heel kort en zet ze in een klein vaasje en dat staat perfect op tafel. Boeketten zijn vaak te groot en er zit meestal heel veel groen tussen en het is stijf, terwijl zo'n vaasje met wat tulpen of roosjes luchtig is en bescheiden en schattig.

I'm happier with a small bunch of flowers than with a posy. I cut the stems real short and put them in a little vase which looks perfect on the dining table. Posies are usually too big and they have a lot of green leafs and the whole thing is just too much  for me, while a little vase with tulips or roses are airy and modest and cute.
De mooiste boeketjes kwamen trouwens van mijn moeder vroeger. Zij had een prachtige cottage tuin en als ze op visite kwam nam ze altijd bloemen voor me mee. Ze plukte ze dan 's morgens vroeg, wikkelde natte watten om de stelen en deed het geheel in een plastic zakje zodat ze nog steeds fris zouden zijn na de reis van anderhalf uur. Het waren kleine boeketjes die bestonden uit losse bloemen in alle prachtige pasteltinten waar ik zo van hou. En allemaal verschillende bloemen hè, dat maakte het ook zo bijzonder. Kom daar maar eens om in de winkel.

The most pretty posies I used to get from my mother. She had a beautiful cottage garden and when she came over she always brought flowers. She would pick them early in the morning, wrap wet cotton balls around the stems and put that in a plastic bag so they would still be fresh after the hour and a half drive. The posies were with all different kind of flowers in pastel shades. Can't get that at the store.
Steve had een chocoladetaart gebakken, waar ik helaas helemaal geen trek in had. Nu wel..........maar ja........

Steve baked a chocolate cake, that I didn't feel like eating at all. But now I do.......oh well.......
Potverdorie.....die foto's......ik zou een moord doen voor een stuk nu!

Darn it..........those pictures.........I would do anything for a piece now!
Het tweede bosje tulpen heb ik op mijn nachtkastje gezet. Ik weet niet wat het is, maar ik voel me altijd heel rijk als ik een vaasje bloemen naast mijn bed heb. Pure weelde. Doe ik haast nooit. Ik koop sowieso niet vaak bloemen. Misschien maar eens verandering in brengen in 2015?

The other tulips  I put on my nightstand. I don't know how come, but I always feel very rich when I have flowers next to the bed. Pure abundance. Almost never do that. I don't buy flowers that much anyway. Maybe change that in 2015?
Tip: Ik lees meestal in bed in mijn e-reader, maar ik kreeg steeds zo'n koude hand. Opgelost met een handschoen met van die halve vingers!

Tip: I usually read in bed on my e-reader, but my one hand would always get so cold. Solved it with a glove with half fingers!
Mijn vriendin Joyce kwam tijdens mijn ziek zijn ook nog met een bosje bloemen aan, de schat! Ik heb haar roosjes tussen de paarse tulpjes gezet.

My friend Joyce also brought me flowers when I was ill, the sweetheart! I put her pink roses in between the purple tulips. ( I have to tell you people in The States, that here flowers are way cheaper then over there. In case you wondered why we are so generous with flowers. Because we can.)
Terwijl ik schrijf ligt Yankee naast me op de bank, heerlijk op het dekentje wat om de kerstboom zat.

While I am writing this Yankee is lying next to me on the couch on the blanket that was around the christmas tree before.

Iets heerlijks om naar uit te kijken; ik heb net een 5-daags tripje naar Venetië geboekt met mijn vriendin Liesbeth! Nog wel drie maanden wachten........pfff...........

Something wonderful to be looking forward to; I just booked a 5-day trip to Venice Italy with my friend Liesbeth! We do have to wait three months though.......pfff..........
Share:

4 opmerkingen

Anoniem zei

Steve heeft zeker punten gescoord zeg, krachtige soep, een prachtig mooie chocoladetaart (wist niet dat hij dat kan) en beeldige tulpjes! Leuk ook met die roze roosjes van Joyce. En ach die Yankee toch, wat decoratief op dat dekentje. Toen ik de Linda in je bus gooide zat ze op de mat, een kogelrond bontje. Ik mocht haar zowaar aaien.
Leuk weer Peet. xxx Eva

Anoniem zei

Yee Petra wist niet dat je ziek bent geweest!! Loop ook vanaf de kerst elke dag naar mijn moeder want die is ook heel ziek geweest. Je weet hoe dat gaat met ouderen!
Volgende week weer vliegen na een lange vakantie! Maar niet in Oot geweest, wilde in de buurt van mijn moeder blijven. Helaas! Fijn dat Steve je zo goed verzorgd hebt! Was blij weer wat nieuws op je blog te zien!! Blijf je volgen hoor!! xx Marijke

peetdownthestreet zei

@Eva; Yankee krabt niet zo vaak meer hoor. En haar vacht....die wordt weer zo dik en ik voel dat het zit te vervilten op haar achterlijf. Heel vervelend en ik ben bang dat ze toch weer onder narcose geborsteld zal moeten worden helaas.xp

peetdownthestreet zei

@Marijke; wat een zorg hè, je oude moedertje. Vervelend dat zij ook de griep had zeg. Jammer dat je niet naar Ootmarsum kon, maar dat loopt niet weg. Zoooo goed te lezen dat je mijn blog leuk vindt!xp

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig