woensdag 14 januari 2015

Do you have new year resolutions?

In december 2014 ben ik er voor gaan zitten en heb ik allerlei goede voornemens opgeschreven voor 2015. Ik ben dòl op plannen maken en de bijbehorende lijstjes. Ga ik alles ook doen van mijn lijstje? Nee natuurlijk niet, maar de inspiratie is er!

December 2014 I sat down and made a list with new years resolutions. I lòve to make plans and love the lists that go with it. Will I accomplish everything of the list? Of course not, but the inspiration is there!
Ik gooi er trouwens vandaag gewoon wat foto's op. Willekeurig, niks met de tekst te maken dus.

By the way, today I'll just throw random pictures on here. Nothing to do with the text.
Oké hier gaan we......hoewel ik het wel een beetje eng vind om het te delen......dan wordt het meteen zo officieel. Niet gaan zeuren als ik het allemaal niet doe hè? Beloven!

Oké here we go.............although it freaks me out a little to share this............this way it becomes so official. Don't complain if I am not doing one of these things oké? Promise!
GEZONDHEID

=   minimaal 1x pw mee zwemmen met Eva en Anneke.
      (niet lachen jullie twee hè!)

Ik ga nu alleen mee als ik niet gewerkt heb dezelfde dag. Zij gaan zelfs 2x pw!

=   om de dag oefeningen doen met gewichten en hoepelen op muziek.

Er liggen hier gewichten van Nick en ik kan dus makkelijk aan de bak. Ook staat hier een hoepel geleend (al een jaar geleden) van vriendin Marijke en dat zou ik op zolder kunnen doen qua ruimte.
   (en zodat niemand me ziet, héél belangrijk!)

=   iedere avond mediteren/ kleuren/ puzzelen.

Ik heb ooit een cursus mediteren gedaan en zelfs 3 minuten per dag maakt al een verschil.
Ik heb hier verschillende kleurboeken voor volwassenen liggen en ik merk dat ik vaak te lang doorga op de computer 's avonds en daar soms een beetje hyper van word. Dan zou ik dus kunnen ontspannen door gewoon te gaan zitten kleuren. Of puzzelen! Heb namelijk nog een hele leuke puzzel uit Engeland liggen met een Morris erop. Mindfulness!

=   iedere dag flossen/stoken.

Pfff....wat een gedoe, maar zo belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat de bacteriën uit je mond je bloedbaan ingaan? Ik las laatst een goede tip. Je kunt ook 's avonds flossen/stoken onder de tv ipv wachten tot je naar bed gaat en dan geen zin meer hebt.

=   65kg wegen. (dit vind ik een héle enge om te vertellen....)

De laatste 10 jaar (sinds die k-menopauze) ben ik 10 kg aangekomen. Ik eet héél gezond, weet er ook veel van, maar ik eet te veel. Heeft ook met mijn hypoglycemie te maken trouwens. Door het ziek zijn afgelopen week vlogen er kilo's af, maar die zullen er inmiddels wel weer aan zijn. En ik heb niet eens van die chocoladetaart gegeten!
HEALTH

=   at least  1 x pw swimming with Eva and Anneke
     (no laughing you two now!)

Now I only go if I didn't work the same day. They even go 2x pw.!

=   every other day exercise with weights and the hula hoop on music.

I have Nicks' weights here so it is easy and I have borrowed a hula hoop from my friend Marijke ( for over a year already) and I could do that at the attic because of the space I need for that. (and I don't anyone to see me; vèry important!)

=   every day meditate/ colour/ puzzle

I did a meditation course once and even 3 minutes a day already makes a difference.
I notice that often I am too long at the computer at night which makes me hyper sometimes and I have several colouringbooks for adults which would be calming. I also still have a puzzle from the U.K. that I bought some years ago, with a Morris on it. Mindfulness!

=   floss every day.

Pffff..........so much bother.........but really important. Did you know that the bacteria from your mouth go into your vessels? I read the other day a good tip: you could floss while watching tv at night instead of wait till you go to bed and don't feel like it anymore.

=   weigh 65kg. (this I find very scary to share)

Over the last 10 years (ever since the f** menopause) I gained 10 kg. (don't know what that is in your pounds) I eat very healthy, also know a lot about healthy food, but I eat too much. My hypoglycemia doesn't make it any easier. Because of the flue last week I lost a lot of weight, but I'm sure it will be back by now. And I didn't even eat the chocolate cake!
Ik heb nog veel meer goede voornemens. Volgende keer weer verder!


I have a lot more new year resolutions. Next time!

Share:

4 opmerkingen

Anoniem zei

Hoi die petra wens je succes en sterkte toe met je mooie en goede voornemens , ik geniet van je leuke blog mooie foto's weer lieve groet van Margret

Anoniem zei

Wat een heerlijke persoonlijke ontboezemingen Peet! We zullen niet lachen over het zwemmen, beloofd (giegel). Al doe je van alles maar een beetje dan ben je toch goed bezig. Wat geniet ik toch van je verhalen, ik kijk nu al weer uit naar het volgende.
Kus, Eva

peetdownthestreet zei

@ Eva, zo ga ik het bekijken Eef, al doe ik maar een beetje van alles. Goeie!En de volgende staat al klaar...
xp

peetdownthestreet zei

@Margret;wat goed weer te horen Mar! Ik ga heel erg mijn best doen om alles na te leven, maar niet gaan controleren op het werk hoor haha!xp

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig