vrijdag 16 januari 2015

New year resolutions follow up

Vorige keer over gezondheid gehad. Alleen maar over gepraat dus hè, nog niks gedaan. Voel me nog steeds veel te slap om ook maar iets sportiefs te doen. Of ik die andere dingen gedaan heb, wil je weten? Ga je nu al zeuren?

Last time I talked about health plans. Just talked about them, didn't do anything yet. Still feel way to weak to exercise. You want to know if I did any of the other things yet? Are you giving me a hard time already?

Even terzijde; hoe vind je deze teckels? Enig toch? Ik had ze voor Anneke en Liesbeth gekocht. Anneke heeft teckels gehad en Liesbeth gaat er een nemen. Bij Flying Tiger gekocht en het kostte geen drol. Wat een heerlijke winkel is dat!


By the way; how do you like these dachshunds? Aren't they lovely? I bought them for Anneke who used to have dachshunds and for Liesbeth who is going to get one.
FINANCIEEL

Ik weet NIKS NADA van onze financiën en ik schaam me dood. Ik verdien geld en geef het uit, spaar wat en dat is het. Te erg voor woorden in deze tijd. Ben ik nou een voorbeeld voor mijn dochter? Nee verdorie! Maar mijn dochter trekt gelukkig haar eigen plan en heeft haar financiën helemaal onder controle. Zij weet zelfs precies wat er allemaal op haar loonstrook staat. Ik kijk alleen naar het bedrag wat op mijn rekening komt.

I don't know ANYTHING about our finance and I'm totally embarrassed about it. I earn money and spent it, save some and that is it. So bad for a woman these days. Am I a role model for my daughter? Hell no! But my daughter is a smart girl thankgod and she has total control over her finances. She even knows exactly what 's on her paycheck. I just look at the amount that will be on my account.
Steve maakt ieder jaar een budget en ik heb er meerdere keren naast gezeten om me er ook in te verdiepen, maar na een poosje kan ik me er gewoon niet meer op concentreren. Sowieso heb ik al vaak gevraagd om me te leren hoe onze financiën werken en hij zegt dan altijd dat na een kwartiertje mijn ogen glazig worden en ik niet meer luister. Afgelopen nou! Ik heb nu echt het gevoel dat ik er klaar voor ben. Twee jaar geleden kreeg een Steve een hartaanval en stel dat ik dan alleen achter was gebleven; ik had niks geweten. Zo stom.

Every year Steve makes a budget and I sat there more than once next to him to learn about it, but after a while I can't focus on it anymore. There are other times that I asked him to explain our finances and he always said that after 15 minutes I get glazed eyes and I don't listen anymore. Enough already! I really feel I'm ready for it now. Two years ago Steve had a heart attack and what if I would have been left alone after that; I would not have known a thing. Very stupid.
Ik was al een beetje begonnen voordat ik de griep kreeg. Ik pak normaal de post van de grond en leg het op een vast plekje in de gang. Nu maakte ik de rekeningen open en keek ernaar. Vervolgens legde ik het op dat plekje. Steve vond dit hilarisch maar hé, het begin is er!

I already started a little bit before I caught the flue. Usually I pick up the mail from the floor and put it in a special place where we keep the mail. Now I opened bills and looked at them and thèn put it in its spot. Steve thought this was hilarious but hey, I started!
Dus, ik ga opnieuw naast hem zitten en samen een budget maken. En ik ga het snappen. Ik wil weten wat er voor rekeningen zijn iedere maand en ik denk dat ik die zelf in een schema ga zetten zodat ik overzicht heb. Ik ben visueel ingesteld en zoiets helpt. Ik ga de post openmaken en snappen wat er staat en het opruimen in de juiste map.

So, I will sit again next to him and make a budget together. And I will understand it. I want to know what the bills are every month and I think I'm going to put them in a schedule so I have an oversight. I am a visual person and something like that helps. I will open the mail and understand what it says and put it away in the right folder.
Oké dit waren de goede voornemens wat de financiën betreft.
Volgende keer weer verder!

Oké these were the resolutions for the finance.
More next time!

Share:

7 opmerkingen

Anoniem zei

Goed bezig petra !!!👍

Anoniem zei

Wat een verstandig besluit Peet, je zult zien dat je er aardigheid in krijgt als je het eenmaal snapt. Goed bezig!! xx Eva

peetdownthestreet zei

Dat zou helemaal mooi zijn Eef, als ik het ook nog leuk zou gaan vinden! I hope so....xp

peetdownthestreet zei

Ben benieuwd wie vindt dat ik goed bezig ben......??? Bedankt in ieder geval!

Anoniem zei

Je blog over de goede voornemens deel 1 en 2 was weer erg leuk. Ik kan er echt om grinniken. Zelfs van het flossen weet je ook een goed voornemen te maken.
Goed hoor dat je de financiën onder de knie probeert te krijgen. Je weet maar nooit wie weet vind je dat straks nog leuk ook😉

peetdownthestreet zei

@??? Zó leuk dat jullie commentaar achter laten, maar vergeet niet je naam erbij te zetten hè? Want van wie is die laatste haha?xp

Anoniem zei

Zo Petra goed bezig!! Mag ik ook bij
Steve in de leer? Misschien kan ik op iets
bezuinigen waar ik nu niets van weet!
Bij ons doe ik nl alle financiën, maar het wordt
steeds moeilijker om iets over te houden!!!
xx Marijke

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig