Home

vrijdag 23 januari 2015

Divine spareribs recipe

We hebben tijdelijk Nick weer in huis tot hij op reis gaat naar Zuid-Amerika en hij vroeg of we weer eens krabbetjes konden eten. Ik heb er een héérlijk recept van maar eet het eigenlijk nooit meer omdat het voor mij veel te veel suiker bevat. (zei zij terwijl ze een chocolaatje in haar mond stopte )  ( maar wel 85% cacao hè, dus dat telt bijna niet)

Nick is living here temporary again until he is leaving for his big trip to South-America and he asked me to make spare ribs. I have a delicious recipe but  I never eat it anymore because it contains to much sugar for me. ( she said while putting a piece of chocolate in her mouth ) ( but it contains 85% cocoa so it almost doesn't count)

Oké hier gaan we dan. Krabbetjes voor jouw hoeveelheid mensen kopen. Ik vond ze niet zo goed dit keer; te dik, haast niet te snijden en veel te groot. Dus let op wat je koopt.
Gooi ze in een ovenschaal === de oven op 180C === 45 minuten erin
Deze foto laat ik klein want ik vind dat rauwe vlees er nooit zo smakelijk uitzien.

Here we go. Buy spare ribs for the amount of people you need it for. I didn't like the ones I had this time; to thick and big, could hardly cut them. So watch what you buy.
Throw them in a casserole === oven on 355 F==== for 45 minutes
I'm leaving this picture small because I don't like the look of raw meat.
Ondertussen ga je het sausje maken en daar heb je dit voor nodig.

In the mean time you make the sauce and you need this.























Ik maak altijd extra saus en dan plan ik voor een paar dagen erna boerenkool met deze saus, heerlijk! De saus is wat dit recept zo lekker maakt namelijk.
Gewoon uit de losse hand doen hoor;
1/2 fles stroop
net zoveel ketchup
klodder mosterd
3 teentjes knoflook
uitje gesneden
scheut citroen
paar kruidnagels
flinke klont boter
flinke scheut ketjap ( de zoete kan ook prima)
peper
De hele bups koken en goed mengen.























I always make extra sauce and use that a couple days later for kale and sausage
The sauce is what makes this recipe delicious.
half a bottle of sirop (don't know how big your bottles are though!)
just as much ketchup
a sliced onion
3 cloves of garlic
a splash of lemon
a drop of mustard
a splash of kikoman
a couple of cloves
a chunk of butter
black pepper
boil and mix the whole thing well.























Tjonge, ik had mijn gasfornuis wel eerst eens schoon mogen maken! Tja......

Oh boy, I should have cleaned the stove before I took pictures! Oh well.....
Vlees uit de oven en al het vet afgieten en de saus erover heen en weer terug in de oven voor 45 minuten.

Meat out of the oven, poor away the fat, sauce over it and back in the oven for 45 minutes.























Ja ja, de oven moet ook nodig gedaan worden, maar dat vind ik zó'n rotklus!

Yeh yeh, the oven also needs cleaning but I hate that chore!
Ondertussen maak ik gekookte aardappels erbij en spinazie. Het is heerlijk om dat dan door elkaar te prakken en dan dat sausje erop. Maar doe erbij wat je wil natuurlijk!

In the mean time I'll make the boiled potatoes and spinach. I love to mix that together on my plate and poor the sauce over it. But cook with it whatever you like!
En hier is het klaar dan. Super makkelijk en succes verzekerd.

It is ready. Very easy and always a succes.























Ik had vandaag twee bosjes bloemen gekocht, rozen die heerlijk ruiken en een klein bosje blauwe druifjes. Heb er twee vaasjes mee gevuld, een voor op de tafel en een voor in de slaapkamer.

Bought roses and blue bells (I think you call them) today and the roses smell so good. Filled two vases, one for on the table and one for in the bedroom.










































































































































Zo, vaasje naar boven.

One vase upstairs now.














































Tot slot steekt Robbie nog even zijn tong uit tegen jullie!

And I end this with Robbie sticking out his tongue to you!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Weer genoten van je blog en ik ga de krabbetjes zeker een keer maken.
Hoewel we elkaar toch regelmatig spreken vind ik het enig om je blog met prachtige foto's te volgen. liefs Anneke

peet down the street zei

@Anneke.
dankjewel lieve An. Wat geeft zo'n mooie camera toch een plezier hè? daar weet jij ook alles van natuurlijk. En wat zul jij van de zomer een mooie foto's gaan maken in Engeland! xp

Anoniem zei

Je super lekkere recept van krabbetjes! Ik maak ze zo al jaren en altijd met succes!!! Het papiertje waar het recept opstond is bijna vergaan dus blij met de vernieuwde versie!! xx Marijke

Anoniem zei

Wat zien die krabbetjes er heerlijk uit Peet, ik weet nog dat we ze bij jou gegeten hebben, zo lekker!
Dat kannetje naast je bed, zo schattig!! Kijk, zo zijn bloemen in al hun eenvoud op z'n mooist! xxx Eva

Pagina's

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...