dinsdag 10 februari 2015

Spring cleaning anyone?

Mijn moeder deed dat vroeger en jullie moeders vast ook en belàchelijk dat ik dat vond. Wat had dat nou voor nut zo'n grote schoonmaak als alles toch weer vies werd? En nu heb ik er zelf zo'n zin in!
Ik ben begonnen in de keuken en die gaat zeker niet in een dag klaar komen. Ben al twee dagen bezig. Ja tussendoor honden uitlaten, appen met mensen, koken, broodje eten terwijl ik een aflevering van Friends kijk, dus ik ben snel afgeleid zal ik maar zeggen.

My mother used to do this and your mothers probably too and I always thought spring cleaning was ridiculous because everything will be getting dirty again anyway. And now I really feel like doing it!
I started in the kitchen and it will certainly not be ready in one day. I'm busy already for two days. Well, I need to walk the dogs also and sent text messages to people, cook, eat lunch while watching an episode of Friends, so I'm easily distracted I might say.

Ik ben begonnen met de lampjes. Het zijn er vier en ze hebben allemaal van die ronde balletjes die je stuk voor stuk in je hand moet nemen om ze schoon te krijgen. Eerst de schone lamp en dan de vieze. Moet je zien wat een verschil.

I started with the lights. There are four of them and they have those round balls je need to clean one by one. I'll show you first the clean lamp and then the dirty one. See the difference.
Aangezien ik van nature geen huishoudelijke aanleg heb raadpleeg ik graag dit boekje. Heel leuk vorm gegeven en grappig geschreven en de dames doen alsof het allemaal een eitje is. Kijk dat hoor ik nou graag.

Since my cleaning skills don't come natural I use this Dutch book for advise. These ladies make it sound like it is a piece of cake and thàt I love to hear.
Een tip voor de pitten van het gasfornuis (niet uit het boekje) is ze in een plastic zak te doen met een scheut amoniak en die dicht te binden en een nacht erin te laten zitten. Zo gezegd zo gedaan, alleen ben ik volgens mij even van de wereld geweest door het inademen van die ammoniak. Jemig wat een vreselijk spul!

An advise for cleaning the burners of the stove (not from the book) is to put them in a plastic bag with a splash of ammonia, ty it up and leave it for the night. So I did, I just passed out a little from breathing the ammonia. Holy shit, that stuff is awful!
Uiteindelijk was het helemaal niet nodig want met brillo sponsjes ging het ook goed.

Didn't need the ammonia after all because it worked fine with brillo sponges. (don't know if you have those)
Even tussendoor; de blauwe druifjes beginnen tevoorschijn te komen, zo schattig.

By the way; the blue bells are starting to show, so cute.
Ik had gisteren wel even een momentje dat ik dacht, waar ben ik in godsnaam aan begonnen? Die bende, hoe gaat dat ooit nog goed komen?

Yesterday I had a moment that I felt quite overwhelmed and thought, what did I get myself into? Why did I have to do this?
Ik ging de afzuigkap schoonmaken en zag dat de muur ernaast ook vies was, dus meteen maar door. Nog niet alles is af want mijn spul (Dasty, super spul!) is op. De hele keuken heeft witte houten muren en moet je kijken wat een verschil als het is schoon gemaakt.

I started cleaning the exhaust hood and saw that the wall next to it was also dirty so I kept going. Didn't finish it all because the cleaning spray was empty. The entire kitchen has white wooden walls and look what a difference when it is cleaned.
De oven vind ik het aller allerergste om te doen. Ik gebruik een spuitbus maar om nou te zeggen het is echt vetvrij, nee. Komt door mezelf hoor, ik hou het allemaal niet goed bij en dat is het hele eier-eten natuurlijk. Als iemand een tip heeft....gráág!

The absolute worst to do is the oven. I use a spray but still can't say it is completely grease free. I should have kept it up from the start and have cleaned it wayyyy more often. So it is my own fault. But.....if anyone has a tip......please tell me!
Oké, ik stop ermee hoor. De hele dag schoonmaken en nu er nog over schrijven. Genoeg!
Druifjes en Yankee die zo lief op bed lag krijg je nog van me.

Oké enough is enough. Cleaning the whole day and now writing about it. I'm done!
You get blue bells and Yankee, who was laying so sweet on the bed.
Share:

6 opmerkingen

Anoniem zei

Wat ben je dapper en goed bezig Peet. Nog even volhouden en dan geniet je een hele tijd van een schoon en fris huis. Tip voor de oven: inspuiten met HG ovenreiniger, in laten trekken en dan boenen met van die aluminium pannen sponzen (het is net een vogelnestje van aluminium draad en te koop bij Blokker)
xxx Eva

peetdownthestreet zei

Ga ik meteen proberen volgende keer Eef. Nu snel naar Blokker voordat het niet meer kan! Of nee, ze gaan door geloof ik hè?xp

Anoniem zei

Jee Petra kan ik wat energie van je krijgen? Ga steeds even naar je blog kijken en dan komt het misschien vanzelf( hoop ik)!!!!!
xxMarijke

Anoniem zei

Zo meid, wat een klus. De makkelijkste weg is volgens mij toch meteen even schoonmaken. Maar..... Daar heb je dus geen zin. Succes verder.
en als jè nog puf hebt. Hier is ook wel een klusje of tig.....
Liefs
joyce

peetdownthestreet zei

Haha was het maar besmettelijk hè Marijke! Ik heb trouwens wel eens gelezen dat vriendinnen eerst het ene huis schoon maakten en daarna het andere. Is vast veel gezelliger dan alleen. xp

peetdownthestreet zei

Joyce ik ga het vanaf nu bijhouden zoals je zegt. Maar hoe vaak ik me dat wel niet heb voorgenomen......
Ik kom je niet helpen hoor, dat trek ik niet haha!Jij hebt toch Jos? xp

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig