vrijdag 10 april 2015

How about the new year resolutions?

Weet je nog dat ik mijn goede voornemens voor 2015 hier verkondigde? Eens kijken wat er van terecht gekomen is.

Remember I mentioned my new years resolutions for 2015? Let's how that came about.
Ik zou gaan puzzelen om te relaxen. Ik had een aantal jaar geleden een prachtige legpuzzel in Engeland gekocht met mijn geliefde auto erop, een Morris Traveler en ook nog in mijn favoriete kleur wit. De schattige boerderij en alles eromheen vind ik geweldig.

I was going to do puzzles to relax. Some years ago I bought a lovely puzzle in the U.K. with on it my beloved car, a Morris Traveler and even in my favorite colour white. I also love the cute farm and everything else around it.
Plank geleend bij Eva en ik kon beginnen.

Borrowed a board from Eva and I could start.
Eerst de rand natuurlijk. Poeh daar was ik wel even mee bezig zeg!
Daarna op advies van Eva alle kleuren op hoopjes gelegd.
Maar toen......jemig....100 stukjes blauwe lucht....en waar te beginnen dan? Ieder stukje aan ieder stukje passen of zo? Dit was niet relaxen, dit was stress! Exit puzzelen.......


First the outside of course. Phew that took a while!
Then I followed Eva's advice and made all piles of different colours.
But then.....jee.....100 pieces of blue sky......and where to start? Try every piece with every piece? This was not relaxing at all, this was stress! Exit puzzle.....
De financiën zou ik mee aan de slag. Alles op een zondagmiddag klaar gezet. Die wijn stond daar toevallig hoor. Nee echt! We hebben het budget voor dit jaar gemaakt, iets wat Steve al in excel heeft staan en ieder jaar doet. Ik begrijp niet dat ik de vorige keren er niks van snapte want het is eigenlijk heel simpel. En hoe we het nu doen om een goed inzicht te krijgen is: je verdeelt alles in kopjes zoals je het zelf wilt, dus bv. de dieren, gas en licht, hypotheek, salaris. Je telt alle inkomsten op (doet excel voor je) en je telt alle uitgaven op. Het verschil is het geld voor de boodschappen. Dat jaarbedrag deel je door 52 (weken) en dat is het bedrag wat je per week kunt gebruiken. Simpel toch? En ik moet je zeggen dat ik het héél leuk vind om ermee bezig te zijn. Moet wel nog veel meer leren hoor.


I was going to do our finance. On a sunday afternoon put everything out there to get started. The wine was there coincidental. Really! We made the budget for this year, which Steve does every year in excel. I don't get that in the past I didn't understand it because in fact it is very simple. This is how we do it: devide everything in subjects, such as pets, gas and light, morgage, salary. Add all your income (excel will do this for you) also add all your expenses. The difference is the money for groceries. That amount you devide by 52 (weeks) and now you see what you are able to use every week. Isn't it simple? I must admit that now it even feels like fun for me doing this, but I still need to learn a lot more.
Kijk eens wat een leuke gewichten daar liggen!

Look how cute those weights are lying there!
Zo gezellig op een stoeltje in de slaapkamer. Tralalalalalala.......!


So lovely on a chair in the bedroom. Tralalalalallalla.....!
Flossen/ stoken wilde ik ook regelmatig doen en dat doe ik wel. Niet interessant om te laten zien op een foto, ik met een stokje in mijn mond, maar dit doosje wil ik je wel even laten zien. Ooit in Bibury in Engeland gekocht en oorspronkelijk zat er een zeepje in. Bij mij moet alles altijd nut hebben dus zomaar dit doosje neerzetten kan niet, maar met de stokers erin wel! Het is zo'n schattig doosje met Peter Rabbit in reliëf er bovenop. De roze stokertjes komen uit Londen maar die werken niet goed, buigen meteen om.

Using these for my teeth I was going to do regularly and I do. Not very interesting to show on a picture, me with one of those sticks in my mouth, but I wanted to show you the little container. Bought it In Bibury, U.K. and it contained a little soap at first. I always want everything to have a purpose so I put these in there. It is so cute and do you see the Peter Rabbit on top in reliëf? The pink sticks are from London and don't work at all, they bent right away when you use them. 
Oké, ik zwem bijna iedere week 40 banen. Soms 2x per week. Toppie.
Geen kleren kopen gaat niet lukken. (was ik aan het overwegen). Mwah.
Hoepelen? Hahahahaha! 
Mediteren? Daar ga ik ècht aan werken.

Oké, I swim 40 laps almost every week. Sometimes 2x pw. Top!
Buying no clothes is not going to happen. (I was thinking about that) Mwah. 
Doing the hoola hoop? Hahahaha!
Meditate? On that I'm definitly going to work.
Zoals je ziet ben ik maar gewoon een mens en ik ga nu gauw naar buiten want de zon schijnt!

As you can see I'm just human and right now I'm going outside because the sun is shining!
                         
Share:

1 opmerking

Anoniem zei

Nou er zijn al een aantal voornememens op de rit Peet, dat moet een goed gevoel geven. Vind het ook heel gezellig dat je met ons mee zwemt, sterker nog je houdt het tempo bij dus je conditie gaat vooruit! Schattige foto's weer, jammer dat die puzzel zo moeilijk is, hij is zo lieflijk.xx Eva

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig