woensdag 20 mei 2015

Is your garden ready for the summer?

Je kent het wel, het zonnetje schijnt, het wordt iets warmer en dan wil je zo snel mogelijk de tuin klaar maken voor de zomer. Ik begon met het spuiten van het terras met de hogedrukspuit. Een vies klusje.

You probably know this, the sun is shining, it gets a little warmer outside and then you want to get the garden ready for the summer. I started with jet cleaning the patio. A dirty job.
Maar wat zien de tegels er weer goed uit! Ook de stoelen maar even meegenomen ook al weet ik dat dat eigenlijk niet mag bij teakhout. Ze gingen van groen naar bruin zeg, tjonge. Kijk maar naar het verschil tussen links en rechts.

The tiles are looking so good now! Also did the chairs although I know you're not supposed to do that with teak-wood. But they went from green to brown. See the difference between left and right?
Het tafeltje wat ik vorig jaar zelf gemaakt had kon in elkaar gezet.

The table I made last year could be put together again.
Die blauwe dingen op het kleedje zijn gewichtjes maar ze helpen geen bal als het goed waait. Ik heb inmiddels ook klemmetjes gekocht en hoop dat het kleedje nu storm bestendig is.

The blue things on the table are little weights but they don't help at all when it is really blowing hard. So I also bought clips and hope those will keep the table cloth in place during storm.
Dit even tussendoor. Kijk nou wat ik opeens op het pad zag zitten tijdens een storm. Een jonge sperwer! Vast verdwaald door de wind. Toen ik naar buiten ging voor een betere foto vloog hij weg. Bijzonder hè?

This happened the other day. Look at what I saw sitting there during a storm. A young sparrow hawk! Must have been lost because of the wind. When I went outside to take a better picture he flew away. So special!
De witte balletjes die ik verleden jaar gekocht heb en die op zonne-energie werken waren erg vies geworden. Maar ja, hoe maak je dat nou schoon? Ik heb ze in een sopje van biotex en vanish gezet en dat róók toch lekker. Biotex doet op een of andere manier altijd aan vakantie denken. En de balletjes zijn een stuk witter geworden.

The white balls that I bought last year and that work on solar energy were very dirty. But I wondered how I should clean them? I put them in soapy water with biotex and vanish. It smelled só good. And the balls are a lot whiter.
De kruiden moesten verpot worden en de peterselie en bieslook staan nu achterin de tuin, in de schaduw. Ik hoorde dat ze schaduw nodig hebben, terwijl ik ze altijd in de zon had staan. Hopelijk komt er nu eens geen luis in de peterselie. De rozemarijn en salie staan wel in de zon.

The herbs needed new soil and the parsley and chives are now in the back of the garden, in the shade. I heard they need shade, while I always had them in the sun. Maybe now the parsley will not get lice. The rosemary and sage stay in the sun.
Dat krukje heb ik al jaren en staat maar te staan achterin de tuin en opeens "ontdekte" ik het weer en nu vind ik het helemaal leuk staan met die potten

The stool is in the back of the garden for years already and now I " discovered"  it again and really like it with the two plants on it.
Moet je zien hoe snel die rabarber groeit! Ik lust geen rabarber, heb hem puur voor het prachtige blad.

Look how fast the rubarb is growing! I don't like rubarb, I just have it because of the beautiful leafs.

De deckchair die ik altijd achterin de tuin heb in de schaduw heb ik een nieuw plekje gegeven en ik ben er helemaal blij mee. 

The deckchair that I used to be in the shade in the back of the garden has a new spot and I like it a lot there.
 Lekker plekje om te lezen of te breien.

Good spot for reading or knitting.Dit is het zicht uit het keukenraam. Het moerbeiboompje begint al aardig in het blad te komen, maar het rijtje catalpa's wordt pas in juni groen en dan is het uitzicht nog fijner. Ik vind het heel leuk om bij de gootsteen te staan en mijn tuin in te kunnen kijken. Heb ik ook bewust zo laten bouwen.

This is the view from the kitchen window. The mulberry tree is starting to get its' leafs, but the row of other small trees ( can't find their name in English) are not getting green untill june. I love standing at my sink and being able to look in the garden. Had it build like that just for that reason.
Tja en dan deze pot. Ik heb er zaadjes in gedaan en al sla je me dood, ik zou niet weten wat voor zaadjes. Tjonge zeg.... de aftakeling is echt toegeslagen.

Well now, this pot. I put seeds in it but I have no idea what kind of seeds. Really....I'm so on decline now.
Vliegen in huis word ik gek van dus heb ik voor de keukendeur en schuifpui van die kanten ikea gordijnen gemaakt. Zijn we nu vliegvrij in huis? Nee verdorie!

Flies in the house are driving me crazy here so I made these curtains from ikea in the kitchen door and the other door. Are they gone now? No darnit!
Zo, je ziet het, ik ben klaar voor de zomer. Nu de voortuin nog......
Ik eindig met de mooie blauwe regen van de buren.

As you can see, I'm ready for the summer. Now the garden in front of the house.......
I'll end with the lovely wisteria from the neighbours.
Share:

1 opmerking

Anoniem zei

Was weer genieten dat blog van jou! Snap niet waarom jouw tuin niet door je eigen ballotage is gekomen, het is een heerlijk plekje. xxx Eva

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig