woensdag 2 maart 2016

Let's talk clothes, girls!

pinterest image
Laten we het eens over kleding hebben dames.
Een van mijn voornemens voor 2015 was een heel jaar geen kleding kopen, hoewel ik meteen erbij schreef dat ik daar eigenlijk maar vanaf zag, dit om mezelf een eventuele afgang te besparen.
En toch heb ik het vol gehouden, een heel jaar niks gekocht! Nou ja....geen kleding dan.
Alle PLAATJES komen trouwens van PINTEREST. Dat moet ik even zeggen voordat ik een proces aan mijn (oude) broek heb hangen. 

Let's talk about clothes ladies. One of my resolutions for 2015 was not to buy clothes for a year. But I also said that I probably wasn't going to manage that, just to make sure I wouldn't humiliate myself. But I did! I didn't buy anything for a whole year! Well......no clothes anyway.
I have to mention that all the PICTURES are from PINTEREST. I have to say that otherwise I might get sewed.
pinterest image
Deze laarzen vind ik al heel lang leuk voor het wandelen met de honden. Ik heb vaak hoge Aigle laarzen aan, maar als het warm weer is met regen zijn deze beter. En die geruite broek bovenaan vind ik héél erg leuk. Alleen waar koop je hem?

These boots I like already for quit a while. Good for walking the dogs. I usually wear high Aigle boots, but with warm weather and rain these are better. And I love the tartan pants above, but where to get them?
Ken je het boek van Marie Kondo al? Die Japanse opruimgoeroe? In een woord; geweldig! Waar het op neer komt is dat je niets moet bewaren waar je niet blij van wordt. Ik zal haar boek wel een keer apart bespreken, echt de moeite waard.

Have you heard of Marie Kondo? The Japanese tidying lady? It is a great book and what it comes down to is, that you only keep what you love. I'll do a bookpost about her book one day, so worth it.
 
Ik heb dus à la Marie Kondo mijn kleding opgeruimd en ik zag dat ik veel dingen had die ik niet droeg. En veel dingen die ik altijd draag. Ik houd erg van de Italiaanse stijl van kleden. Ik herinner me nog van de tijd dat ik op Schiphol werkte, dat we altijd onze ogen uitkeken als we de Alitalia binnen haalden. Wat kleden die mensen zich ontzettend goed. Dat viel me vorig jaar in Venetië ook al op. En jong en oud hè. En man en vrouw, iedereen. Het is een klassiek sportieve stijl en ik heb zulke kleding, maar aan de inhoud van mijn kast te zien dwaal ik toch regelmatig af. (die scheuren in die witte broek op de foto vind ik stom hoor, dat je niet denkt dat.....)

I cleaned out my closet Marie Kondo style and noticed I had a lot of clothes that I didn't wear. And clothes that I always wear. I love the way the Italians dress. I remember when I worked at the airport years ago, that we always drewled over the clothes of the Italians getting from the Alitalia. I also noticed how well they dress last year in Venice. Everybody, young, old, men, woman, everybody. It is what we call a sporty classic style. I do have clothes like that, but I saw in my closet that I also drift away a lot. (the rips in the white pants on the picture I don't like oké, so you don't think that...)
pinterest image
Dus wat heb ik gedaan? Ik heb een lijst gemaakt van kleding die ik wil hebben en die past bij deze stijl. Dus bijvoorbeeld zo'n witte broek met wat leuke overhemden erop. En zo'n spijkerbroek met wijde pijpen, net als vroeger. Flared jeans heten ze tegenwoordig. Hoewel......ik wóón in treggings sinds een paar maanden, dus zie me daar eerst maar eens uit te krijgen. Omg wat zitten die dingen lekker! 

So what did I do? I made a list of clothes that I want to own and that are this style. For example the white jeans with a nice shirt. And a flared jeans, like we used to have in the 70ties. I do admit I am living in treggings these days, and don't really want to step out of them. Omg those feel só good!
pinterest image
De lijst is helemaal niet lang, aangezien ik dus gemerkt heb dat ik toch vaak naar dezelfde kleding grijp. En de kleding die ik leuk vind gaat niet uit de mode, dus ietsje duurder mag af en toe ook wel, vind je niet? Ik begon vorige maand al goed. Op mijn lijstje stond een camel kleurige trenchcoat en ik was met Liesbeth naar Londen en daar hing hij op me te wachten! In de uitverkoop bij Tommy Hilfigger, een hele mooie waar ik jaren wat aan ga hebben. Check!

The list isn't that long, because I noticed I wear the same clothes a lot. Plus the clothes I like aren't very trendy, so sometimes a little bit more expensive is oké, don't you think? I started out well last month. On the list was a trenchcoat in a camel colour and I was with Liesbeth to London and there it was, waiting for me! In the sale at Tommy Hilfigger, a beauty that is going to be with me for many years to go. Check!
pinterest image
Het lastige met ouder worden is dat je niet meer alles aan kunt. Opeens staan bijvoorbeeld rokken tot boven knie niet meer. Jarenlang prima knieën gehad en nooit gewaardeerd.
En loop je soms in winkels waarvan je denkt; wat doe ik hier in godsnaam tussen al die meisjes? Terwijl het gisteren leek dat je daar winkelde.

The difficulty with getting older is that you cannot wear everything you used to anymore. Skirts above the knee don't look so good all of a sudden. Knees were fine for years and never appreciated them.
And sometimes you are in stores and you think; what the hell am I doing here with all these girls? It only seemed yesterday that you did shop there.
pinterest image
Hier heb je die flared jeans. Die vrouw gaat zo vallen hoor, dat gaat nooit goed zo!

These are the flared jeans. That lady is going to fall down in a second, you can see it coming!
pinterest image
Ik moet eerlijk bekennen dat ik op dagen dat ik thuis ben en niemand zie behalve mensen in het bos als ik met de honden loop, ik me niet met aandacht kleed. Makkelijk en lekker zitten is dan het motto. Ik neem me vaak voor er meer werk van te maken, maar vind het tegelijk ook onzin. Terwijl ik ook vrouwen met leuke kleren in het bos zie met hun hond en dan denk ik; waarom doe ik dat nou niet? Pffff.......

I have to admit that on the days that I'm home and don't see anybody but the people in the parc when I walk the dogs, I don't dress with care. Easy and comfortable is the slogan. I do plan to make more of an effort, but at the same time find it nonsense. While I see woman walking their dog and do dress nice, I think; now why don't I do that also? Pffff......
pinterest image
Zie, zij kan het ook.

She can do it also.
pinterest image
Jasjes vind ik erg leuk, maar zitten nooit lekker, dus die komen mijn kast niet meer in. Maar leuk hè, wat die vrouw aan heeft? En ze is ook al op leeftijd zo te zien. Wel irritant slank zeg. 

I like jackets, but they never feel good for me, so I don't buy them anymore. I love what this lady is wearing. And she is older as you can see. Annoying slim though.
pinterest image

Accessoires zijn heel belangrijk en ik heb de hele meuk aan kettingen en oorbellen die ik nooit droeg weggedaan en nu ga ik voor zo'n stoer horloge en een grote schakel armband, die ik al jaren leuk vind maar nooit koop. Op het lijstje!

Accessoires are very important and I got rid of all the necklaces and earrings I never wore. Now on my list are a watch like this and a big chain bracelet, that I have loved for years but never bought.
pinterest image
Vivienne Westwood is een wijze vrouw.

Vivienne Westwood is a wise lady.
pinterest image
Van deze kast word ik heel blij. Niks is op elkaar gepropt, allemaal dezelfde hangers en die tinten, zo mooi. Ja ja, ik snap heus wel dat dit voor de foto gestyled is, maar ik heb inmiddels allemaal witte hangers bij Ikea gekocht en mijn tinten zijn ook veelal hetzelfde, blauw en aardetinten. Bovendien veel weggedaan, dus het ziet er in mijn kast ook veel beter uit. Dat je van zoiets blij kunt worden hè?

This closet makes me very happy. Nothing stuffed together, all the same clothes-hangers and those colours, so lovely. Of course, I get this is all styled just for the picture, but I also bought all white clothes-hangers at Ikea and my colours are all the same too, blue and earth tones. I got rid of a lot, so my closet looks a lot better now. Isn't it amazing that something like that can make you happy?
pinterest image
Als je op mijn pinterest bord kijkt van kleding zie je heel veel van Ralph Lauren. Helemaal de stijl die ik leuk vind. Neigt een beetje richting cowboy. Love it!

When you take a look at my pinterest bord on clothes you see a whole lot of Ralph Lauren. Totally the style I like. Goes a bit in the cowboy direction. Love it!

pinterest image
Ja ja, die Sophia had makkelijk praten zeg!
 Ik eindig met een tas die ik net gekocht heb voor als ik mijn camera meeneem.
 Echt Ralphie stijl toch? 
En jij, heb jij je garderobe helemaal zoals je het wil?

Easy for Sophia to say!
I will end with the bag I just bought for taking my camera.
Isn't it the real Ralphie style?
And you, do you have the wardrobe you really want?
Petra's image
 Share:

5 opmerkingen

Anoniem zei

Wil wel een foto van jouw opgeruimde kast zien Peet! xxx Eva

Anoniem zei

Leuke blog Peet en de laarzen enig maar zonde om mee in het bos te wandelen met de honden.
Gewoon op koude dagen onder een stoere broek.
Je buideltas is echt het stijltje wat je graag wil, enig.
Er zijn trouwens vast witte treggings te koop, alleen in witte legging/treggings zijn gauw putten in de dijen te zien. Maar gelukkig heb jij daar geen last van. ;)
xxx Anneke

Anoniem zei

Lieve Peet, je weet dat onze kledingstijlen duidelijk verschillen, maar je weet heel enthousiasmerend over je kledingvoorkeur te schrijven. Alleen ben ik wel heel blij dat je niet weet waar je die ruitjesbroek kan kopen. Pffffff

Anoniem zei

Joyce schreef bovenstaande mail.

peetdownthestreet zei

Nou dames, gaan jullie lekker? Hahahahahaha!

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig