vrijdag 18 maart 2016

Do you mind garden chores?

De lente komt eraan! En zoveel te doen in de tuin, zoveel plannen. Ik heb al jaren eigenlijk de tuin hetzelfde, maar nu met mijn nieuwe hutje wil ik meer. Ik wil bloemen om het kippenhok heen. Alleen Robbie piest overal tegenaan dus heb ik bedacht dat ik ze in potten ga doen ipv in de grond te planten. Kan ik ze mooi weghalen als er iets uitgebloeid is. Eva was vorige week flink aan het opruimen in de schuur en wilde deze potten weg doen. Kwam dat even mooi uit!

Spring is almost arriving! And so much to do in the garden, so many plans. For years my garden has been the same, but with the new hut here, I want more. I want flowers around the old chicken coop. Robbie will pee against everything, so I am going to have flower pots instead of planting them in the ground. Then I also can remove them when the plants are out of flowers. Eva was cleaning up her shed and wanted to get rid of these pots. Lucky me!
Dit is het oude kippenhok. We hadden vroeger twee kippen en dit hok hebben we toendertijd door Piet de super timmerman laten maken. Na de kippen heeft het jaren achterin de tuin gestaan, want ik kon het niet weg doen. Zo'n schattig huisje. ( zelf ontworpen ) Afijn, het ziet er niet uit nu, maar daar gaat verandering in komen. De huttenbouwers gaan er een nieuw dak op maken en nieuwe pootjes eronder. Dan doen wij een likje verf en let maar op hoe mooi het weer zal worden. Ik gebruik het nu als kastje voor de bloempotten trouwens.

This is the old chicken coop. Years ago we used to have two chickens and Piet the ultimate carpenter, made this coop. After the chickens died the coop stood for years in the back of the garden, because I could not part from it. Such a cute little house.( my own design ) Oh well, it looks horrible now, but that will change. The guys who made our hut are going to fix the roof and make new legs for it. We will paint it and you'll see how nice it will be again. I use it now for flower pots.
De kerstverlichting kan weg en ik denk dat ik die witte balletjes ga kopen die ik ook altijd in mijn boompje bij de keuken heb. Bij Ikea en werkt op zonne-energie. En ik moet kussens naaien!

The christmas lights can go and I think I'm going to get those small white balls that I always have in the tree near the kitchen. From Ikea and works on solar energy. And I have to sew pillows!
Andere deur zijn we mee bezig.
(zoals je ziet heb ik mijn leukste kleren aan)

Another door is being worked on.
( as you can see I am wearing my finest clothes)
Nouhou....dit kacheltje was een probleem zeg. Bleek niet op houtsnippers te mogen ivm vonkgevaar. Balen. Maar.....opgelost door er een oud haardscherm van mijn nicht Nancy voor te zetten! Zo fijn, want ik vind hem zo ontzettend leuk, ik wil niks anders.

Well oh well.....this little wood burner was a problem. You can't use it on wood flakes because of spark danger. (can't find a translation for it. I just call it wood flakes but in the picture you can see what I mean.) But..... solved! My neice Nancy had an old splash board and there you go. Happy, because I like that wood burner a lot and really don't want another one.
Onder dit zeil ligt allemaal hout wat over is van de hut en wat klein gezaagd moet worden voor het kacheltje. Ook hier piest Robbie overheen dus binnenkort is dat blauwe zeil geel vrees ik. Takkenhond.

Underneath this sailcloth is wood which is left over from making the hut. It needs to be sawn small so we can use it in the wood burner. Robbie pees all over this as well, so I'm afraid that pretty soon the blue will be yellow. Little devil.
Dit schapenhek stond waar de hut nu staat. Te leuk om weg te doen. Ik vind tegen deze schutting wel een leuke plek ervoor. Moet wel nog vast getimmerd worden. En zo te zien hebben de tulpen erachter het nogal moeilijk...........poeh poeh........

This sheep fence used to be where the hut is now. To nice to throw away. I think this spot against this fence looks good. Does need to be attached still. If you take a good look you can see the tulips behind it are having a hard time this way..........oh well.......
Alle vogeldingen moeten weer opgeruimd, maar daar wacht ik nog mee hoor. Het wordt nog druk bezocht.

All the bird feeders need to be put away, but I will wait with that because it still gets visited a lot.
Dit zijn teak stoelen en die mag je eigenlijk niet met de hogedrukspuit doen, maar dat doe ik lekker toch want ze knappen er zó van op. Dan doe ik er maar wat korter mee hoor.

These chairs are made from teak-wood and you are not supposed to use the high pressure hose on them, but I will anyway because they get só much cleaner that way. The might last a little shorter, so be it.
Gelukkig heb ik maar een klein terras om te spuiten.

Thankgod it's only a small patio to clean.
Had ik vorig jaar eindelijk HET vogeldrinkbakje gevonden waar ik al jaren op zoek naar was.....is hij zomaar stuk! Beton kan toch niet stuk gaan van het bevriezen???

After years of looking for it, last year I finally found THE bird drink place......now it broke! How can concreet brake when it freezes???
Genoeg te doen in de tuin dus, maar ik ga eerst volgende week naar Parijs voor vijf dagen met Joyce. Jippie! Steve gaat thuis werken en voor de honden zorgen. Dankjewel lieve Steve!
Om dit oudje ( Nina bedoel ik hè) maak ik me zorgen. Ze gaat behoorlijk achteruit. Ik heb een babyfoon in de keuken 's nachts zodat ik kan horen wat er gebeurt. Soms lukt het haar namelijk niet meer om door het hondenluik te gaan en blijft ze vast zitten 's nachts, zo zielig. Het wandelen gaat ook steeds moeizamer en die gekke Robbie wordt steeds dikker omdat we zo langzaam lopen. 

Plenty to do in the garden, but first I'm going to Paris next week for five days with Joyce. Yeh! Steve is going to work from home so he can take care of the dogs. Thank you dear Steve!
This old one ( I mean Nina ) worries me. She is getting worse. I have a babyfoon in the kitchen at night so I can hear what happens. Sometimes she gets stuck in the dog door, so sad. Walking is also getting worse and crazy Robbie is getting fatter because we walk so slow.
Ik eindig met wat bloemen en wens je alvast een fijn weekend!

I'll finish with some flowers and have a good weekend!
Deze vaas kreeg ik ook van Eva, wou ze weg doen. Te leuk toch?

Eva also gave me this jug that she wanted to get rid off. So cute!

Share:

3 opmerkingen

Anoniem zei

Wat een leuk blog weer Peet, wat geniet ik daar toch iedere keer weer van! Je hebt nog heel wat tuin klussen voor de boeg maar je mooie loggia zal je inspireren om er wat moois van te maken. Die roze tulpjes in de blauwe bekervaas staan zo prachtig!! Wat heb je toch een goeie smaak. xxx
Eva

peetdownthestreet zei

Ja grappig hè Eef, hoe zoiets nieuws in de tuin je kan inspireren tot meer nieuws. Ik ben nog vergeten een foto van de dahlia bollen te nemen die al klaar liggen. Verheug ik me ontzettend op! En dankjewel hè voor je lieve woorden en IEDERE keer reageren, dat vind ik zoooo fijn 😊

Anoniem zei

Hi Peet leuk blog!
Wat een schattig kacheltje, slim idee zo'n scherm. Maar geniaal is natuurlijk het oude kippenhok als opslag voor de potten!
Groetjes
Ellen

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig