vrijdag 13 januari 2017

New years resolutions? A word instead!


Wat ik mijn hele leven ieder jaar doe, en velen met mij, is goede voornemens bedenken voor het nieuwe jaar. Dat voelt altijd fijn, zo'n nieuw jaar waarin alles beter zal worden en ik alles goed zal doen en mijn goede voornemens allemaal vol zal houden. Duh....not dus. Komt dit je bekend voor? Lees dan even verder. Hier is een openbaring, voor mij was het dat althans.



What I have done my whole life every year, and lots of people also do it, is making new years resolutions. It always feels good, a new year and everything will be better and I will do everything right and I will of course stick with my resolutions. Yeh....I wish. Does this sound familiar? Keep on reading. Here is a revelation, or for me it was anyway.
Ik heb op verschillende blogs gelezen dat mensen niet aan goede voornemens doen, maar een WOORD kiezen voor het nieuwe jaar. Dus als je bijvoorbeeld een heel druk 2016 achter de rug hebt en je wilt graag rust, dan zou je het woord "rust" of  "kalm" voor 2017 kunnen kiezen. Of als je je leven saai vindt en je meer zou willen meemaken, zou je "avontuur" of  "ontdekken" kunnen kiezen. Of als je geen maat weet te houden met van alles, zou je "wilskracht" kunnen kiezen. Snappie?

On several blogs I read that people don't do resolutions, but choose a WORD for the new year. So for example if you had a very busy 2016, you could pick the word "calm" or "quiet". Or when you find your life a kind of boring you could choose "adventure" or "explore". Or if you have a hard time controling yourself, you could pick "willpower". Got it?
Ik heb hierover nagedacht en ik vind het toch zó'n goed idee! Met gewone voornemens faal je uiteindelijk altijd. Niemand houdt het vol. Met een woord kun je niet falen. De druk is eraf. En dat voelt als een verademing.

I have thought about this and this really resonates with me. New years resolutions in the end always fail. Nobody sticks to them. You cannot fail with a word. The pressure is off. It feels as a big relieve.
Mijn woord voor 2017 is ACCEPTEREN. Dat kan ik op allerlei vlakken in mijn leven inzetten. Accepteren dat ik nooit meer maatje 38 zal hebben. (oké, nooit meer maatje 40 ook vrees ik) Accepteren dat het op het werk niet altijd zo gaat als ik denk dat het beste is. Accepteren dat het huwelijk helemaal niet op die romcoms lijkt. ( ik zeg nog zo dat hij op moet letten, maar hij kijkt liever honkbal) Accepteren dat ik nog steeds niet iedere week hier op mijn blog schrijf. Accepteren dat ik me ook nog steeds niet verdiept heb in mijn camera. Accepteren dat mijn zoon op een motor door Vietnam rijdt. ( wat is er mis met de bus?!)

My word for 2017 is ACCEPT. I can use it in all kinds of area's in my life. Accept I will never fit size small anymore. ( oké, maybe also size medium not even) Accept things at work aren't always going the way I think is best. Accept marriage is not like those romcoms at all. ( I told him to pay attention, but he rather watches baseball) Accept I don't write here on my blog every week. Accept I still didn't figure out everything about my camera. Accept my son is driving a motorcycle through Vietnam. ( what's wrong with taking the bus?!)
Het resultaat bij mij van dat woord, is dat ik er veel meer mee bezig ben op een positieve manier dan ik zou zijn met goede voornemens. Dan zou ik me nu allang schuldig voelen dat ik weer niet naar de sportschool ben gegaan en weer niet geblogd heb en......je snapt hem. Nu denk ik als ik me ergens aan irriteer; accepteren Peet, laat gaan, denk aan je woord. En het werkt. Halleluja!

The thing with that word for me is, that it is on my mind more in a positive way than new years resolutios would be. By now I would have felt so quilty already for not going to the gym and not having blogged again and.....you get it. Now when I get frustrated with something I think; accept it Peet, let go, remember your word. And it works. Halleluja!
Ik heb best een poosje nagedacht over welk woord het nou moest worden en ik heb de 5-daagse email cursus gebruikt van dit blog: susannahconway.com. Het is gratis en zij doet dit met een woord al jaren en ze heeft een mini cursus ontwikkeld om je te helpen jouw woord te vinden. Ik heb niet alles gedaan, maar eruit gepikt wat mij hielp. Misschien heb je er ook wat aan. Mocht je ook een woord gaan kiezen, zou ik het erg leuk vinden als je iets bij de opmerkingen schrijft onderaan hier. En als je mij geen berichtje onderaan wilt sturen, zal ik dat ACCEPTEREN!

For I while I thought about which word it had to be and I did a 5-day email course on this blog: 
susannahconway.com . It is for free and she has been doing this with a word for a long time already and developed a mini course for you to find your word. I didn't use everything, but picked what was usefull for me. Maybe it will help you as well. When you are really going to pick a word, I would love to hear from you on the comments, below. And if you don't want to leave me a message, I will ACCEPT that!
Share:

2 opmerkingen

Anoniem zei

Wat een bijzonder blog is dit geworden Peet. Hoop dat het een inspiratie voor je lezers is. Het heeft mij in ieder geval tot het woord LOSLATEN gebracht. Loslaten dat ik niet alles in de hand heb, loslaten dat niet alles altijd meteen moet, loslaten dat niet iedereen denkt zoals ik, loslaten dat ik niet ieder weekend naar Giethoorn kan, de kinderen loslaten en ga zo maar door. Ik zal het vaak tegen mezelf moeten zeggen maar het gaat vast werken! Dank je Peet

peetdownthestreet zei

Dat komt zeker omdat we het er van de week over gehad hebben Eef. Dan ben jij wel snel tot een woord gekomen, knap hoor.
Ik weet zeker dat die woorden ons gaan helpen. Het voelt nu al zo goed, na twee weken al.
Jij hebt trouwens heel wat los te laten zeg. Maar je kunt het!
Aan het eind van het jaar maken we samen de balans op, goed?
xpeet

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig