maandag 8 februari 2016

Overkapping in de tuin

Tja, waarom ik zolang niet geschreven heb weet ik niet precies. Druk met andere dingen en later windows 10 erop waardoor ik niks meer snap van mijn foto's regelen. Er liggen onderwerpen genoeg klaar, dus......ik ben er weer!
In november hebben wij toch zoiets leuks laten bouwen achterin de tuin; een overkapping. "De hut" noem ik het. Ik ga je het hele proces laten zien nu. Het begon met het snoeien van de enorme hulstboom die er staat. Die maakte de hoek donker, maar het was een heerlijk plekje om te zitten als het zomers heel warm is. Eerst even een foto van het resultaat......
Onder de hulst stond het oude konijnen/kippenhok, wat nu dienst doet als kastje voor de potten. Zoals je ziet moet het nodig opgeknapt worden en dat gaat dit voorjaar gebeuren. 
Flinke hoek hè? Jammer om daar niks mee te doen.Vroeger hadden we er een schommel in de boom en een hut op palen voor de kinderen. Links is de schuur.
En zo'n saaie schuur! Let even op het raam, hoe groot dat is.
 Hier zie je goed hoe enorm de boom was.
De hoveniers die de boom hebben gesnoeid hebben ook de hut gemaakt.
Wat een zielig boompje blijft er over hè?
Maar wat een licht en ruimte!
Dat is Steve's lekkere kontje haha! Hij haalt hier een deel van het schapenhek weg.
Dit hek had ik voor twee tientjes gescoord. Niet gek hè? Ik heb alleen dat schuine ding eraf laten halen, want dat vond ik niet mooi.
We hadden gekozen voor douglas hout en wat is dat prachtig hout zeg. Ik wilde onregelmatige planken zodat je zo'n effect krijgt van een log cabin. Ze begonnen met de schuur en daar was ik al helemaal weg van.
Dit smeedijzeren hekje kreeg ik jaren geleden van een buurvrouw, die ging verhuizen. Zij vond dit ding in haar nieuwe huis en had er geen bestemming voor. Ik ook niet, tot nu! Zoals je straks kon zien was het raam in de schuur veel te groot en ik wilde dit hekje ervoor. De hovenier heeft het keurig opgelost en zelfs nog een soort vensterbankje gemaakt. Te gek!
Ik wilde graag dat de hut op boomstammen gemaakt werd en dat kon! Hier liggen ze klaar, accacia stammen.
Zoals je ziet moeten ze om de boom heen werken, wat niet echt makkelijk is. 

 
En zo is het geworden dan.
Dit schattige haardje was nog een probleem. Pas toen ik het gekocht had las ik dat je het niet mag gebruiken bij houtsnippers ivm spattende vonken. Ja en die heb ik dus! Uiteindelijk opgelost met een haardscherm ervoor.
Nu moet alleen die lelijke deur in de schuur nog vervangen worden. 
 Omdat ik vanuit het huis haast niet naar mijn hutje kon kijken heb ik de enorme klimop laten weghalen. Ik ga er iets luchtigs tegenaan zetten. Ik moest er wel even over nadenken hoor, dat ding staat al 21 jaar!
En wat heerlijk, het hutje moet ook ingericht worden natuurlijk! Ik heb eerst een leuk bankje gekocht.
Toen die enige eggchair van Sissyboy opgehangen. En die lichtjes laat ik de hele winter hangen, staat zó gezellig. Een kistje is het tafeltje. Kussens ga ik nog naaien.
Daar achter het hek is ook nog onze tuin. Daar staan de kliko's en er is een fietsenhokje gemaakt, zo handig.
 Ik heb niks dan lof over de hoveniers die dit gemaakt hebben. Jonge knullen, keiharde werkers, altijd vrolijk en zo knap dat ze helemaal snapten wat ik wilde. Ze vonden het een uitdaging om met de boom door het dak te werken. Het is nog veel mooier geworden dan ik voor ogen had en we hebben er al verschillende keren gezeten ondanks dat het winter is. Met kerst hebben we er er geborreld en dat was zó leuk!
Share:

3 opmerkingen

Anoniem zei

Wat heerlijk dat je weer op het blog pad bent Peet!! Leuk om het hele proces van het snoeien en bouwen te zien. Verheug me op al het leuks dat je nog gaat posten! xxx Eva

Anoniem zei

Wat leuk dat je weer gestart bent met je blog peet. En dat hutje is geweldig. Laat maar komen die zomer. Dat is een heerlijk plekje om te chillen. Wat voor weer het ook wordt. Liefs Joyce

Anoniem zei

super mooi is het geworden en gezellig dat je weer een leuk verhaal hebt gepost! Geniet ervan!

groetjes Esther

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig