woensdag 8 juni 2016

Tuinhutje inrichten

Je kon zeker niet wachten tot ik de rest van de tuin zou laten zien hè? Hier zie je de tafel waar we aan eten en op het gras staat een deckchair, die vooral heerlijk is om te lezen. De rabarber hangt er half over heen, die groeit als kool. Of als rabarber.
Dit is de mooiste kabouter die ik ooit gekocht heb. En dat lampje zou glow in the dark moeten zijn. Niet dus. 
Dit tafeltje komt van de kringloop en is precies de goede maat voor hier. Hij was bruin zoals je ziet.
En met krijtverf is hij nu zo. Is het geen plaatje? Ben er zó blij mee!
Ik had leuke bloemenstof gekocht voor de kussens en ging vrolijk aan de slag. Eerst spelden die handel natuurlijk. Tralalala, hoe moeilijk kan het zijn, vierkante kussens? Wacht eens even Peet, heb je nou die ene verkeerd gespeld? Welnee Peet, dat verbeeld je je maar. Hup naaien met de geit. Klaar! Nu de kussens erin. Huh??? Waarom past die ene nou niet? Ka ka ka!!!
Wat een leuke stof hè? Het is eigenlijk gordijnstof.
Hier is het groen geverfde bankje, waar ik een leuk rood geruit kussen op heb. (ligt in de schuur, effe geen zin om te pakken hoor)
In de hangstoel liggen een paar kussentjes met een nep bontje erover heen.
Hoe vind je die kooi dan? Leuk hè? Ik kreeg hem van Anneke, die hem al een tijd in de schuur had staan en erop uitkeken was. Lucky me. Een varen erin lijkt me nog wel wat.
Een blik door het hek.
Harkje komt uit Engeland, emaillen bekers plus lepels uit Parijs.
Dit kistje had ik eerst als tafeltje en het staat nu gezellig naast het bankje. Die houten emmer met hengsel komt uit Engeland en was een melkemmer.
Dat ding om op te hangen (heeft zoiets een naam?) moest en zou ik hebben een paar jaar geleden, maar is er plek in mijn mini keuken voor zoiets? Nee. Kijk nou eens hoe goed hij nu van pas komt.
Het oude kippen/konijnenhok heeft een nieuw dak gekregen en nieuwe pootjes en ik heb er mooie plantjes bij gezet en voilá, de cottage feeling is compleet.

Kijk eens wie we daar hebben? Onze oude (17) Yankee.
Dit is mijn dagelijkse uitzicht vanuit de keuken. Kun je je voorstellen dat ik daar heel gelukkig van word?




Share:

3 opmerkingen

Unknown zei

Echt een plaatje je tuin. Toch mailen naar een tuinmagazine daar hoort deze tuin echt in te staan. Elke keer als ik je blog lees geniet ik volop, zo leuk geschreven. Ga zo door Peet. x

Anoniem zei

Heerlijk weer. En dan die mooie plaatjes erbij. A dream come true. Volgende keer meedoen aan de tuinendag hoor. Hartstikke leuk. Xx joyce

Anoniem zei

Peet, wat een plaatje! Dat kippenhuisje met die bloemen erbij, beeldschoon!!! En dat voor iemand die zei dat ze niet van bloemen in de tuin hield hahaha. Lieve foto van Yank ook. Genieten dat blog van jou, blij dat je er weer mee begonnen bent. Hopelijk heb je nog genoeg onderwerpen om ons mee te vermaken. xxx Eva

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig