donderdag 11 augustus 2016

Kraaybeekerhof Driebergen

In de Home en Garden had ik gelezen over het Kraaybeekerhof op de Utrechtse Heuvelrug. Eva gevraagd en daar gingen we afgelopen zaterdag op weg naar Driebergen. Wat nog niet zo eenvoudig was, want er zijn allerlei wegen veranderd rondom Utrecht en de navigatie raakte geheel in de war. En wij dus ook. Tjonge.
Het landgoed bestaat uit het huis, waar een restaurant in zit en een landwinkel, wat eigenlijk gewoon een tent is waar verse groente zo van het land verkocht wordt. Ook is er een enorme moestuin. Het is allemaal schitterend.
We begonnen uiteraard met lunchen en omdat het regende hebben we maar meteen een lekker stukje taart erachteraan genomen. We moesten tenslotte wachten tot het droog was. Het was héérlijk!
Binnen was een klein restaurant, maar je kon ook buiten zitten, bijvoorbeeld hier aan het water.
Ik had gelezen in de Home en Garden dat je een wandeling van 5km kon doen daar, dus dat hebben we gedaan en die was enig. Toen we net het landgoed afliepen was daar al snel een brocantezaak, dus dat was een leuk begin van de wandeling.

Een ander landgoed in de buurt.
Eva las de kaart en ik fotografeerde. Hier heeft ze even een onderonsje met Maria.
Het was een ontzettend mooie wandeling en overal waren de leukste bruggetjes te zien.
Waarom er nou een hek om die ene boom stond, geen idee, maar het zag er heel speciaal uit zo midden in het bos.


Na de wandeling kwamen we bij de achteringang van het landgoed, bij de moestuin, waar dit bordje stond. En dat was nou precies hoe we ons voelden, totaal ontspannen, zó lekker.
 Ze hadden een trappetje gemaakt van takken en erbij stond "highway to heaven". Leuk.
Allemaal biologische bloemen, groente en fruit natuurlijk.


Ben je aan het opletten of zit je te scrollen? Er staat een bij op die foto hè!
Dat twee gewone scheppen zo'n leuk plaatje op kunnen leveren.....
Toen we terugkwamen van de wandeling waren alle tafeltjes aan de waterkant gedekt en gereserveerd. Wat een idyllisch plekje om te dineren.
Wij snakten naar thee en hebben er voor de tweede keer die dag wat lekkers bij genomen. Er was vast wel een onsje af van het wandelen hoor. Eva kreeg helemaal inspiratie van de manier waarop we de thee kregen. Thuis heeft zij ook verschillende theesoorten, maar allemaal in saaie bakjes. Zo'n kistje met glazen weckpotjes is veel leuker!
Ik eindig met deze prachtige oude kas.
Wat een topdag Eef en wat een mooi stukje Nederland.


Share:

2 opmerkingen

Anoniem zei

Wat een schitterende plaatjes Peet. De bent zo goed in het fotograferen geworden. Prachtige sfeerbeelden, stillevens en close up's (die bij!).Ik beleef het allemaal weer opnieuw. En wat was het gezellig en ontspannen zo samen op dat bijzondere landgoed. xxx Eva

peetdownthestreet zei

Dankjewel lieve Eef, we hadden het heerlijk! Ik wou dat het hier dichterbij was, dan haalde ik daar iedere dag mijn groenten, vers van het land.

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig