zondag 30 juli 2017

Kent, de tuin van Engeland

Wat is dat toch met Engeland? Waarom maakt dit land mij zo gelukkig?

  het landschap - de huizen - de aardige Engelsen - de pubs - de scones - thee in theepotjes - sticky     toffee pudding - de beeldige winkeltjes - de Waterstones bookstore -  de schattige dorpjes - maar    bovenal het landschap
Snap je het als je dit ziet? Winkeltje in het schattige Chilham.
En deze winkel in Margate is echt de leukste honden accessoires winkel ooit. Ik wist niet dat ik voor Robbie een jasje wilde kopen, maar toen ik daar was.......niet gedaan hoor, maar wel een leuke geruite halsband.
Mijn grote liefde is een Morris Minor, een Traveler is ook goed, wit graag, dank u wel.
Maar.....ik geloof dat ik een beetje vreemd wil gaan, want is dit geen plaatje? Het is een Figaro. Opgezocht en het is dus geen oude auto, maar een door Nissan in beperkte oplage gemaakte vintage auto in 1989. De slogan erbij was "back to the future".  Er zit zelfs airco in! Ikwilumikwilumikwilum. ( ik denk wel dat ik op mijn knieën erin en uit zal moeten )
Een heleboel stranden zijn hier kiezelstranden, maar hier in Broadstairs is het zandstrand.
Het is hier overal heerlijk eten aan de kust, vooral veel oesters, goddelijk!
We zitten in het noord-oosten van Kent en hebben deze plaatsen bezocht:

Canterbury
Grote stad met een imposante kathedraal en een leuk centrum.

Sandwich
Gezellig klein plaatsje met leuke straatjes en een mini haventje.

Margate
Een paar straatjes met leuke winkeltjes w.o. dat hondenwinkeltje.

Herne Bay
Strand

Chilham
Beeldschone huizen en een klein pleintje met een tearoom waar ik een goddelijke scone heb gegeten. Kun je ook een prachtige wandeling vandaan doen.

Broadstairs
Leuk plaatsje aan de kust met een zeer aan te raden restaurant; Wyatt and Jones. Zó lekker gegeten!

Whitstable
Vinden we het allerleukste. Strandhuisjes zoals op de bovenste foto, oude vissershutjes, heel schattig, op de boulevard allemaal hutjes met eetdingen of kunst om te kopen. Heerlijke eettenten overal en ik ben helemaal verliefd op het winkelstraatje. Geen toeristenzooi, maar allemaal leuke individuele winkeltjes.

Sissinghurst Castle
Love love love it. Als je van tuinen houdt, wil je erheen. Echt!
Voor de derde keer naar Sissinghurst Castle geweest en ik zou er wel willen werken. Zo mooi, zo'n sfeer, zo'n historie. Jammer alleen van al die mensen die er ook rondlopen. Ga weg jullie!
Er bloeide al van alles in de witte tuin. Ik was het torentje opgeklommen en van daaruit kon je goed de witte tuin zien.
Dit zijn mijn gekochte schatten. Het blauwe schommelkrukje uit Margate, de honden halsband ook, de lantaarn en de plant van Sissinghurst. En op de achtergrond de cottage waar we in zitten. In veel vakantiehuisjes gezeten door de jaren heen, maar dit is de allerleukste en zo schoon ook. Heerlijk.
Het is een akelei, een dubbele denk ik. Is het geen beauty?
Kijk ons nou gelukkig zijn.....( wel stijve kaken van het glimlachen, want voor dat de lovely lady door had hoe ze een foto moest nemen....)
Nu moet ik er echt vandoor met mijn autootje......
Ik ga hier maar eens zitten nadenken  waar we volgend jaar heen zullen gaan...........


Share:

5 opmerkingen

Anoniem zei

Peet wat ziet je blog er gelikt uit! Mooie start-up waarbij je makkelijk nog eens oudere blogs
kunt aanklikken. Teksten die bij de foto horen (echt een verbetering) en dan die foto's van jou. Zo mooi zoals je de kleuren van de diverse foto's bij elkaar hebt gezocht! Heerlijk om te lezen. Dikke kus uit Giethoorn xxx Eva

peetdownthestreet zei

Dankjewel Eef, maar jij hebt zeker niet op je i- pad gekeken dan? Daar is het een rommeltje met de tekst en de foto's. Ook doet het dropdown menu het niet. En ik was nog wel zo trots dat ik het helemaal alleen geïnstalleerd had. Op de computer lukt het wel. Nou ja, ik klus lekker door........
Veel plezier in Giethoorn en de groetjes aan Gidi!

Anoniem zei

Ik heb geen I-pad en op mijn laptop ziet het er goed uit! Leest en kijkt lekker. Sterkte met klussen. Groetjes voor jou en Steve xxx

Anoniem zei

Heel leuk geschreven en prachtige foto's. Als ik het lees zie ik jou al lopen door de tuinen en shoppen in de enige winkeltjes. Mooie souvenirs heb je gescoord! Waar komt het schommelkrukje te staan? Ben benieuwd!
Ik heb de blog deels gelezen op mijn Ipad en telefoon, ging beide super! Veel liefs uit Amsterdam, Esther xx

peetdownthestreet zei

Dankjewel Es, het is niet moeilijk om in Engeland mooie foto's te maken. Het schommelkrukje staat onder de enorme landkaart, want die is ook vooral blauw dus dat staat mooi bij elkaar. Fijn te horen dat het lezen op de i-pad nu wel goed gaat. Ik heb de foto's gecentreerd en daardoor kwam het goed met de tekst gelukkig. Nu het dropdown menu nog. Groetjes! Xp

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig