vrijdag 10 oktober 2014

Puzzle Wood, The New Forest, Bourton-on-the-Water, U.K.

Een jaar of 5 geleden waren we voor het eerst in Engeland op vakantie en ik was meteen verliefd! We hebben inmiddels al het een en ander gezien en het is allemaal even mooi en sfeervol. Ik zal jullie wat foto's laten zien van eerdere vakanties en toen had ik de mooie camera die ik nu heb nog niet, maar dat maakt in Engeland niks uit. Foto's worden daar altijd mooi.

Our first holiday in England was about five years ago and I fell in love right away! By now we have seen several parts of the country and it is all beautiful and lovely. I'll show you some pictures of former holidays. I didn't have the sophisticated camera I have now yet, but it is fine. Pictures in England always turn out nice.
                                                                                                                                                                    
Ik zie volgens mij een bruidsjurk in de eerste etalage en een jurkje voor een bruidsmeisje.

I see a wedding gown in the first window and a little dress for the flower girl.
En de bushaltes! De bushaltes! Wil je liever zo op een bus wachten.....in Nederland

And the busstops! The busstops! Would you rather wait this way for the bus......in Holland
Of zo...............

Or this way......
Dit is The New Forest waar de paarden gewoon over straat lopen. We hoorden trouwens wel van iemand dat er in het donker regelmatig paarden aan worden gereden, dus het is misschien iets minder idyllisch dan het lijkt.

This is The New Forest where horses are walking free everywhere. We did hear though that a lot of times the horses get hit by cars at night in the dark, so it might be less idyllic as it seems.
Iedere keer dat we naar Engeland gaan zie ik ook altijd wel een Morris, mijn droomauto. Ik bofte want ik zag er drie!

Every time we go to England I will see a Morris, my dream car. I got lucky and saw three of them!
Wat je eindeloos kunt doen in Engeland is wandelen. Zo heerlijk! Je moet vaak over houten hekjes klimmen.

Walking is a lot of fun in England, so many public footh paths. Sometimes you need to climb over a wooden fence.
Zie je? Er is een opstapje en dan hup erover heen.

Do you see? A little step and hup, climb over it.
Dan kom je bijvoorbeeld een prachtig clubhuis tegen van een cricketclub.

And then you might run into a beautiful cricketclub house.
                                   En de houten plaatsnaambordjes.......ach wat beeldig.

The most lovely signs ever.... 
Iedere keer als we in Engeland zijn horen we dat er weer iemand gedood is door een koe tijdens het wandelen. De wandelingen gaan vaak dwars door weilanden heen namelijk. Sommige mensen nemen hun hond mee en als de koeien kalfjes hebben zien ze de honden als bedreiging en vallen ze aan. Het advies is dan om de hond los te laten lopen, zodat de koeien achter de hond aanrennen en niet achter jou. Dus dan blijf je zelf leven maar heb je waarschijnlijk wel een dooie hond. Nou ja. Wij waren aan het wandelen en ik vond het eng, na al die berichten op het nieuws, om door een weiland te lopen, al hadden we geen hond mee en toen kwamen we dit tegen, niet eens in een weiland maar gewoon op een pad.

Every time we are in England, we hear that someone got killed by a cow during their walk. The walks sometimes go right through the cow fields. Some people take their dog for the walk and when the cows have calfs, they might see the dog as a threat for their young and will attack. The advice is to take your dog of leash, so the cow will go after the dog and not after you. You live, but your dog might die. Oh well. We were taking a walk and I was a little scared after hearing on the bbc news about the angry cows. Then we walked into this, not even in a cow field and we didn't have a dog with us.
Daar moesten we doorheen en ik durfde niet! Zie je die bosjes links? Mijn plan was om daar door te kruipen en zo de kudde te vermijden. Ja ja, ik weet het. Zou jij durven dan? Ik moet zeggen dat die beesten ons niet eens bekeken hè. Kwamen er opeens van de andere kant twee mannen aan mèt hond! En die liepen gewoon mèt hond dwars door de kudde heen! Ik vroeg of ze niet bang waren. "O no, these are only young bulls, "zei de een. Ja hoor, stieren! Toen durfde ik helemáál niet meer! (Wel gegaan hoor, vlak achter Steve.)

We needed to go through that herd and I was afraid! See the bushes on the left? My plan was to crawl through instead. Yeh yeh, I know. Would you go through them? I have to say, those animals didn't even look at us. Suddenly from the other side two man came, wìth a dog! And they walked right through the herd with their dog! I asked if they weren't afraid. "O no, these are only young bulls,"they said. Really, bulls? Now I didn't want to go at all! ( we did anyway, me close behind Steve)

Zo zien de woonboten er uit, lang en smal en er wordt ook mee gevaren.

This is what the house boats look like, long, narrow and you can navigate with them.
Als het even kan bezoeken we ook altijd een farm. De eerste keer dat we in Engeland waren was er een farm met allemaal speciale rassen. Er liepen kleine biggetjes rond die er zo uitzagen.
De moeders lagen in het weiland, maar de biggetjes konden onder het hek door en renden met zijn allen rond en waren aan het knorren en gillen van plezier. En eentje liet zich door mij op zijn buikje kriebelen, zó schattig! Ging er gewoon voor liggen. Helaas heb ik er geen foto's van, maar ik weet nog precies hoe ik me voelde; zó blij en gelukkig! Dit zijn gewone biggetjes maar evengoed schattig.
Hier was een beeldschone oude kerk. Zie je hoe de bomen strak tegen de kerk aan groeien? En dan die deuren overal. Je kunt er eindeloos mooie houten deuren fotograferen. Dat bankje zou ik wel in mijn tuin willen.

Dit is Bourton-on-the-water waar een miniatuur dorpje is om te bezoeken. Bourton is heel toeristisch maar evengoed erg leuk met veel leuke winkeltjes. Niet de gebruikelijke toeristenzooi.
En dit was leuk! Dit is Puzzle Wood en dat is zó bijzonder!
Tolkien ( De Hobbit, In de ban van de Ring) schijnt er zijn inspiratie op te hebben gedaan en dat kan ik me nou helemaal voorstellen, want wat is dit sprookjesachtig zeg.
Als je betaald hebt ga je door een draaihek. Ik vroeg of we een plattegrond kregen of dat er een route was en daar kreeg ik heel laconiek als antwoord op dat je vanzelf wel de weg vindt. O ja? Het leek wel een doolhof! Het zag er zo mysterieus uit en alles was begroeid met mos en en en.....ik kan het niet beschrijven hoe bijzonder het was. Voor kinderen ook helemaal het einde! Ik denk dat ze aan het eind van de dag tellen hoeveel mensen er door het draaihek terugkomen en dan eventueel gaan zoeken als er nog mensen missen.
Dit zie je vaak in Engeland, van die huizen met zo'n doorgang.
Hoe vind je die stenen honden die de wacht houden bij dit hotel? Ze zien er zo lief uit. En de prachtige begroeiing van blauwe regen. In zo'n hotel wil je toch graag overnachten?
Ken je de serie Midsomer Murders? Eigenlijk voelt het zo als je in Engeland rondloopt, alsof je mee doet aan MM. Zonder de lijken dan.
Waar we ook zijn geweest is Highclere Castle, het kasteel waar Downton Abbey zich afspeelt. Het was helemaal te gek om daar rond te lopen, maar dat laat ik pas zien als de serie weer begint. En hopelijk is dat gauw!

bye bye, have a good day!
Share:

6 opmerkingen

Anoniem zei

Zucht. Je weet het weet heel enthousiast te brengen. Het liefst had ik mijn koffertje al gepakt, was erheen gevlogen, had een Morris minor gehuurd en was in de herfst het puzzel wood ingedoken. Ga je mee?

Anoniem zei

Maar ja, wie schreef deze opmerking nou. Niet een anonieme bewonderaar hoor. Het is je vriendin Joyce maar.xx

peetdownthestreet zei

Haha Joyce, wat ben je toch een komisch nummer! Mijn koffer staat klaar, let's go!
xxpeet

Tante Mali zei

Dear Petra,
what a lovely post again. Thank you for taking me to this beautiful place. To answer your question. If I've time I'm stolling from blog to blog - there are so many creative and interesting people out there - and so I found you - lucky me!
Have a wonderful time
Elisabeth

Anoniem zei

Prachtig!! Ik ga nu zeker ook England bezoeken, je hebt me enthousiast gemaakt! Heb je al plannen om dit schitterende land weer te bezoeken? Esther

peetdownthestreet zei

@Esther, doen Esther! Engeland is helemaal te gek. Parapluutje mee voor de zekerheid, maar die hebben wij nauwelijks nodig gehad de keren dat wij er waren. Het is wel wat anders dan de landen waar jij de laatste jaren bent geweest hoor!
Petra

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig