donderdag 2 oktober 2014

A country style kitchen

Vind je het leuk om mijn keuken te zien?
Toen we hier kwamen wonen 20 jaar geleden was de keuken al een metertje uitgebouwd. 
Het is een lange pijpenla van 1.90m breed en 4.60 lang. Kijk maar.

Would you like to see my kitchen?
When we moved here 20 years ago the kitchen had already been expanded by one meter.
It is long and narrow, 1.90m wide and 4.60m long. Watch.                       
                                                                                                                     
Piet, de gepensioneerde buurman van mijn vriendin Marijke heeft alles op maat gemaakt. Ik verzon het en hij maakte het en wat een vakman!
Dat zou ik niet meer doen trouwens, zo open alles. Is toch praktischer met dichte kastjes heb ik gemerkt. De compostbak komt uit Engeland en gebruik ik voor de hondenbrokken. 

Piet, the retired neighbour of my friend Marijke, made the whole kitchen. I came with idea's and he made it. What a craftsman!
I wouldn't do the open shelf like that anymore though. More practical with closed cabinets. The compost bucket is from the U.K. and is being used for dog food.                           
Hier zie je de buitenkant van de keuken. Ik heb de ramen even open gezet zodat je naar binnen kunt kijken. Steve heeft de uitbouw betimmerd met rabatdelen om een landelijk effect te krijgen.

Here you can see the outside of the kitchen. I opened the windows so you can peek inside. Steve made wood on the outside to get a rustic effect.


Het idee voor een tak met dingen eraan kreeg ik voor het eerst jaren geleden toen ik in Frankrijk in het kasteel Cheverny was, waar in de grote keuken een tak hing met allerlei kookgerei eraan. Mijn zoon speelde toen der tijd altijd in het bos en de tuin lag vol takken die hij mee bracht. Toevallig had hij er een keer een met een zakmesje gepeld (wat klinkt dat raar; ik bedoel de bast eraf) en die kon ik zo gebruiken.

The idea of the branch I got years ago in the castle of Cheverny in France, where there was a big kitchen with a branch and hanging pots. My son always played in the parc and he brought me this branch after he peeled the skin of.
Wat ik héél graag wilde was een gruttersbak, maar ja, zo'n ding was veel te groot voor mijn smalle aanrechtje. Voor Piet geen probleem, die maakte er gewoon een een flinke slag kleiner en ik ben er nog steeds zó blij mee.

I asked Piet to make this for a the little things and tea cups. 
Zie je wat ik er allemaal in kwijt kan? Van koffiecupjes tot vaatwastabletten tot uien en een keukenrol.

See how much I can store there? Coffee cups, dish washer tablets, onions, kitchen towel, you name it.
Het aanrecht is gewoon van tegels gemaakt. Ik had me verdiept in aanrechtbladen, maar bij de een moest je oppassen voor wijnvlekken en bij de ander voor zure vlekken zoals van sinaasappelsap en daar had ik dus allemaal geen zin in. Tegels vond ik altijd al leuk en het was nog veel goedkoper ook dan die mooie maar kwetsbare aanrechtbladen.

The counter is simply made of tiles. I had investicated different countertops, and with one you had to to watch out with wine stains, with another sour staines from oranges would ruin the counter and I just didn't feel like living like that. Tiles I always had liked and it was way cheaper that the nice but vulnerable countertops.
Dit potje heb ik gekocht in een winkel in Londen,bij Anthropologie. Héél erg leuke winkel!

This jar I bought in the store Anthropologie in London. Love that store!
Dit is het gasfornuis, een Boretti. Ernaast staat de afwasmachine die we in een kleurtje hebben laten spuiten.

This is the stove, a Boretti. Next to it, the dishwasher that we had spray painted in blue.

Hier het hoekje met de koelkast. Erop hangt mijn weekmenu wat ik al jaren iedere week maak. Ik ben dol op koken en heb heel veel kookboeken en let ook erg op gezond eten. Fun!

The corner with the fridge, also spray painted. On it the menu for the week, which I do for years already. I love to cook and have lots of cook books. Healthy and organic is my thing.
Naast de koelkast heeft Piet een kist gemaakt waar ik voorraad in bewaar en wat als bankje gebruikt wordt. Boven de verwarming hebben we een gat in de muur laten maken voor een raamwerk wat ik ooit eens ergens gekocht had. Het is een oud houten raamwerk met prachtig houtsnijwerk uit India.

Next to the fridge Piet made a chest for stock. It is also being used as bench. Above the heather we had a hole made in the wall, so the wooden framework I had bought years before, could fit in there. It is from India and beautiful carved wood.
Er was niet veel ruimte meer voor een voorraadkast in de keuken maar ik had al bedacht dat ik het liefst een ondiepe kast wilde zodat je in een oogopslag kunt zien wat je in huis hebt. En ook dat wist Piet te maken.

There wasn't much room for a larder, but Piet made me a very shallow cabinet, so it is very easy to see what is in it.
Nu laat ik je zien hoe mijn uitzicht van binnen naar buiten is.

I'll show you what the view is from the kitchen window.
In het moerbei parasolboompje voor de keuken hangen witte lampjes die aan gaan op zonne-energie en dat is leuk! Ik heb ze van de zomer bij Ikea gekocht en ben er zó blij mee. 

There are little lights in the tree in front of the kitchen. They work on solar energie and are from Ikea and I love them. 
Alles gezien? Raampjes weer dicht dan.

Seen it all. Close the windows.

Dit is het uitzicht vanuit de keukendeur en zie je de witte duiven in de duiventil?

The view from the kitchen door. See the pigeons in the dovecot?
                                                Niet? Gelukkig maar. Vieze schijtlijsters!

No? Thank god. 
 
Dit schattige eierrekje heb ik in Engeland gekocht. Tjonge, wat hebben ze daar toch leuke dingen en wat ben ik blij dat we altijd met de auto gaan en geen kinderen meer achterin hebben en ik lekker van alles mee kan nemen.

This cute egg holder I bought in the U.K. Boy, they have so much good stuff there and I am so happy we don't have the kids with us anymore in the car, so I can bring whatever I want.
Oké, dit was mijn keuken. Vond je het leuk? Ik vind het zelf enig om bij mensen binnen te kijken namelijk. Nu eerst maar eens een kopje thee.........

Well, this was my kitchen. Did you enjoy it? I always love to look into peoples houses. Now for a cup of tea.......
                                                                      Happy cooking!
Share:

7 opmerkingen

Anoniem zei

Mooie foto's van je keuken Peet!

Anoniem zei

Jammer dat buurman Piet niet meer aanbevolen kan worden haha, je hebt een mooie keuken Petra.

peetdownthestreet zei

Dankjewel Thea (wel je naam erbij zetten hoor!)en Piet is helaas te oud inderdaad! Maar hij was zó goed!
Petra

Dawn zei

Hi Petra! It was so nice to peek into your lovely kitchen. It truly is the 'heart of the home.' I am visiting from Susan Branch's blog. Your blog is just lovely! Wish I could read Dutch! Happy Autumn days!
♡ Dawn

peetdownthestreet zei

Hi Dawn! So good to see you are visiting me and thank you for your kind words. You also must love Susan Branches blog as I do! I have a translate button on the right on my blog and you can have it translated in English.Happy autumn days to you too.
Petra

Anoniem zei

Hoi petra wat , n leuke blog over je prachtige keuken sfeervol plaatje, Engels sfeertje ga gauw verder lezen groetjes van Margret

peetdownthestreet zei

Hey Margret! Heb je me gevonden? Wat fijn dat je het leuk vindt en ik hoop dat je me blijft volgen uiteraard!
Petra

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig