maandag 22 september 2014

adembenemende Sagrada Familia

Wat een héérlijke stad is Barcelona; prachtige gebouwen, schone stad, zalig eten, gezellige straatjes en ontzettend aardige mensen ondanks de vele toeristen. Want jemig, wat zijn er véél toeristen! Het hoogtepunt voor mij was toch wel de Sagrada Familia van Gaudi. Omdat ik wist dat je uren in de rij moet om binnen te komen en vervolgens weer in de rij voor de lift, heb ik van te voren via internet kaartjes besteld. Je kunt dan een tijd uitkiezen hoe laat je naar binnen wilt en hoe laat je naar boven wilt met de lift. Het kostte bij elkaar zoiets van 20 euro. En wat was ik blij dat ik dat gedaan had, want rijen dik mensen in de brandende zon hè!
De kerk is zó bijzonder, ongelooflijk.Vind je het glas in
lood niet prachtig?
    Het plafond met de lichten.
De hele kerk is gebouwd op deze pilaren die haast allemaal verschillend zijn, maar dan moet je ze echt van dichtbij bekijken en voelen.
De namen van de apostelen.
Er was een dienst aan de gang in een soort onder gewelf. Ik heb een suppoost gevraagd of de kerk zelf wel gebruikt wordt voor diensten, maar dat is niet zo. Alleen voor speciale gelegenheden en soms concerten zei hij. Oké, nu wil ik niet alleen naar de Graham Norton show in Londen, maar ook naar een concert in de Sagrada!
We gaan naar de toren. Niet voor mensen met hoogtevrees.

Nu gaan we naar buiten. De ene kant van de kerk is heel weelderig en de andere kant is heel strak. Aan die kant is een beeld waar ik helemaal weg van ben. Komt zo.

Ze zijn nog steeds bezig de kerk af te maken. Deze man zegt niet tegen zijn vrouw 's morgens; ik ga naar kantoor. Maar; ik ga beitelen op de Sagrada!
En hier het mooiste beeld voor mij. Kijk dan, die gezichtsuitdrukking.

adios senoritas!
Share:

Geen opmerkingen

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig