zondag 21 september 2014

Citytrip Barcelona


Wat een top weekend hadden Steve en onze dochter en ik verleden week zeg. Wij vlogen naar Spanje. Ik had via airbnb een appartement geboekt in een hele leuke wijk namelijk Gracia, midden tussen de Spanjaarden. ( of eigenlijk de Catalonen) Kijk maar, dit was ons uitzicht. 


Vanuit het badkamerraam keek je op het mini binnenplaatsje van de buren waar ze ondanks dat het zo klein was, toch mooie planten hadden neergezet.

Gracia was vroeger een dorpje wat eigenlijk opgeslokt is door Barcelona toen die stad steeds groter werd. Het is super gezellig met allemaal leuke smalle straatjes die steeds op pleintjes uitkomen. En op die pleintjes lééft het 's avonds!

 Als ik nou één ding zou moeten zeggen over Barcelona behalve Gaudi dan, zou het de balkonnetjes noemen. Wat zijn die leuk! Overal waar je kijkt zijn balkons en zulke mooie ook en allemaal verschillend. En bijna iedereen maakt er wat leuks van, hoe klein ook. Vanaf Casa Mila hebben we trouwens ook prachtige dakterrassen gezien met hele bomen erop.

Zie je die stoelen daar rechts? Heerlijk om daar met een boek te zitten toch? En dan daarna eten aan die tafel onder de bougainville.
Waar ik vergeten ben een foto van te nemen is dat ze niks ingewikkelds doen tegen de zon. Geen dure zonneschermen, maar er hangt gewoon een rieten rolgordijn boven het raam of deur en dat rollen ze uit en dat hangt dan over de balkonrand.
Uiteraard hebben we Gaudi gebouwen bekeken. Wist je dat Gaudi om het leven is gekomen door een stom ongeval? Hij is aangereden door een tram!
Dit is Casa Mila. De buitenkant staat in de steigers en wat ze heel mooi hebben gedaan is een enorm doek eromheen spannen waarop het gebouw is geprojecteerd.
Ze noemen daar Casa Mila ook wel La Pedrera zoals je op het bord kunt zien links. (brilletje erbij?)
 
Dit zijn de schoorstenen waar het allemaal om gaat bij Casa Mila.

De Ramblas is de bekendste straat van Barcelona, maar daar vonden wij niet veel aan, want allemaal toeristenzooi. Maar de overdekte markt die daar ook is, vonden we geweldig.
                                     
En overal in de stad prachtige lantaarns.

We zijn natuurlijk ook een kijkje gaan nemen bij het strand en de haven. Gek idee dat je in zo'n grote  stad woont en er ook naar het strand kan.

De mooiste kerk die ik ooit van mijn leven gezien heb krijgt een eigen post.

adios amigos!
Share:

5 opmerkingen

steve zei

Fantastic trip

Anoniem zei

Taktak Peet,
Helemaal leuk en wat een mooie foto's .
Engeland het lijkt wel een serie je word er helemaal blij van je keuken is ook helemaal leuk je kan trots zijn op je blog.
Gefeliciteerd, ook hoop ik dat deze reactie aankomt.
De picknick met je vriendinnen bijzonder.
Liefs
Thea.

peetdownthestreet zei

Hééé Thééé, wat leuk, dankjewel! Wacht maar tot ik er foto's van Downton Abbey op ga zetten, dat vind je helemaal leuk!xpeet

Unknown zei

Beste Petra,

Wat een boeiend reisverslag van Barcelona.
Ik ben er zelf ook geweest en ben ook verliefd op deze stad met name de Sagrada Familia, dit is de mooiste kathedraal die er bestaat.
Je schrijft ook over de kathedraal Santa Maria del Mar.
Over de bouw van deze kathedraal is een prachtige roman geschreven. De roman De Kathedraal van de Zee, geschreven door Ildefonso Falcones.
Een aanrader.

groeten Anneke

peetdownthestreet zei

Ha die Anneke!Wat een goeie tip van dat boek!Vast heel leuk om eerst te lezen en dan naar Barcelona te gaan.
adios,
Petra

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig