vrijdag 21 oktober 2016

A girlfriends evening garden party

Begin deze maand was ik jarig en het weer was nog zodanig dat we het buiten konden vieren.
Dat hutje, wat we nu bijna een jaar geleden hebben laten bouwen, hebben we al zo'n plezier van gehad!A couple of weeks ago it was my birthday and the weather was still nice enough to celebrate it outside.
That hut, that we had build almost a year ago now, has given us so much pleasure already!
Zoals je ziet, ben ik lekker met de rouge kwast in de weer geweest. Omg.

As you can see, I know how to handle the blusher. Omg.
Ik vier het al vanaf mijn veertigste met een dineetje voor mijn vriendinnen en alles stond klaar voor de dames. Voor iedereen ook een dekentje om lekker warm te blijven.

Since I turned forty I have celebrated my birthday with a dinner for my girlfriends. Everything was prepared for them, with a throw for each person to keep warm.
Ik had het dit keer vrij simpel gehouden. Normaal maak ik allemaal hapjes vooraf, maar nu had ik dingen die ik zo neer kon zetten, zoals olijven, kaasjes, goddelijke bospaddenstoelen tapenade enz. Het enige wat ik moest maken die dag was de soep en de chili con carne. Toe had ik koffie met allemaal heerlijke koekjes en ja, daar vergeet ik dan weer allemaal foto's van te nemen.

This time I kept it quite simple. I usually make all kinds of appetizers, but now I just had things like cheeses, olives, a divine mushroom pesto etc. I just put that on the table and done. The only thing I had to cook that day was soup and chili con carne. After dinner I had coffee with all kind of different cookies and of course, I forgot to take pictures of all that.

Als welkomsdrankje had ik heerlijke limonade, meegepikt van mijn werk. (sorry Esther, het was maar een heel klein beetje en hij is zó lekker) Schijfje limoen erop en klaar is kees.

At arrival I had a delicious lemonade, that I stole from my work. (sorry Esther, it was just a little bit and it taste só good) Just add a slice of lime and done.
Die fakkels die je daar ziet, had ik al jaren liggen. Leuk voor nu natuurlijk! Zegt Margot op een gegeven moment opeens: "Het lijkt wel of het gras in de fik staat!" En ja hoor, dat was zo! Was een van die fakkels helemaal naar beneden gebrand en zelfs het stokje was verbrand en toen het gras. Het was natuurlijk wekenlang heel droog geweest dus dat wou wel. Tjonge, wat een gegil in de hut!

The torches you see, I had for many years already. Perfect for this party! At a certain point Margot said: "It seems like the lawn is on fire!" And it was! One of the torches burned all the way down into the grass. It didn't rain here for weeks so the grass was very dry and was easy to catch fire. Boy, those ladies can scream!.
Uiteraard was het houtkacheltje aan, maar de dekentjes waren ook wel nodig.
Zonder flits fotograferen ging het niet en zo met flits lijkt het net overdag, vind ik. Fotograferen in het donker is een kunst die ik nog niet beheers. Voor de rest lukt alles altijd. Jaha!

Of course the wood burner was on, but we did need the throws. 
Taking this pictures without flash didn't work, but now with flash it looks like daytime. Taking pictures in the dark is not something I mastered yet. Otherwise I master everything. Yes I do.


Zie je die driepoot staan met dat vuurtje eronder? Daar kwam zo'n pan te hangen met de chili erin. De heksenketel noem ik hem en hij is enig!
Je snapt wel dat Steve voor de vuurtjes zorgde hè?

Do you see the tripod with the fire underneath? There we would hang a big pan with the chili. I call in the witch pot and it is fun!
Steve took care of all the fires.

Deze prachtige bloemen kreeg ik van mijn hubbie en ze staan nu nog steeds. Zie je dat je de stamper erdoorheen kunt zien?

I got these gorgeous flowers from my hubbie and they are still good. Do you see that you can look through the flower and see the stamper?

Lieve Eva, Hannie, Liesbeth, Margje, Margot, Marijke en Joyce, bedankt voor een heerlijke avond!
Ik eindig met deze prachtig gevulde pompoen, die Eva voor me gemaakt heeft.

Dear girlfriends, thank you for a lovely evening!
I'll finish with this pretty stuffed pumpkin, made by Eva.
Share:

7 opmerkingen

Anoniem zei

Wat een bijzondere avond was dit Peet.Je had alles weer zo mooi gestyled en voorbereid. Ik verheugde me al op het blog dat je erover zou schrijven. Op deze regenachtige middag is het weer genieten van je mooie foto's en grappige commentaar. De pompoen voelt zich zeer vereerd met de prachtige foto die je ervan gemaakt hebt. xxx Eva

Saskia zei

Wat een geweldige sfeer weet je te maken Petra, alles ziet er oergezellig uit ! De pompoen is beeldschoon Eef !
Groetjes van Sas

peetdownthestreet zei

Ah dankjewel Eef en Sas, ik vind het heerlijk om alles zo mooi mogelijk te maken. Wetende dat er vriendinnen zijn die dat erg waarderen!xp

Anoniem zei

Met plezier je blog over je verjaardag gelezen. Mooie foto's Peet en volgend jaar ben ik weer van de partij. 😘 Anneke

Anoniem zei

Ziet er weer erg gezellig uit hoor en wat ,n verrassend welkoms drankje had je hahaha
Grtjs van margret

peetdownthestreet zei

We hebben je gemist An, dus daar hou ik je aan! Xp

peetdownthestreet zei

Jij weet hoe lekker die limonade is Mar! Xp

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig