vrijdag 21 oktober 2016

TUINFEESTJE voor vriendinnen

Begin deze maand was ik jarig en het weer was nog zodanig dat we het buiten konden vieren.
Dat hutje, wat we nu bijna een jaar geleden hebben laten bouwen, hebben we al zo'n plezier van gehad!
Zoals je ziet, ben ik lekker met de rouge kwast in de weer geweest. Omg.
Ik vier het al vanaf mijn veertigste met een dineetje voor mijn vriendinnen en alles stond klaar voor de dames. Voor iedereen ook een dekentje om lekker warm te blijven.
Ik had het dit keer vrij simpel gehouden. Normaal maak ik allemaal hapjes vooraf, maar nu had ik dingen die ik zo neer kon zetten, zoals olijven, kaasjes, goddelijke bospaddenstoelen tapenade enz. Het enige wat ik moest maken die dag was de soep en de chili con carne. Toe had ik koffie met allemaal heerlijke koekjes en ja, daar vergeet ik dan weer allemaal foto's van te nemen.

Als welkomsdrankje had ik heerlijke limonade, meegepikt van mijn werk. (sorry Esther, het was maar een heel klein beetje en hij is zó lekker) Schijfje limoen erop en klaar is kees.
Die fakkels die je daar ziet, had ik al jaren liggen. Leuk voor nu natuurlijk! Zegt Margot op een gegeven moment opeens: "Het lijkt wel of het gras in de fik staat!" En ja hoor, dat was zo! Was een van die fakkels helemaal naar beneden gebrand en zelfs het stokje was verbrand en toen het gras. Het was natuurlijk wekenlang heel droog geweest dus dat wou wel. Tjonge, wat een gegil in de hut!
Uiteraard was het houtkacheltje aan, maar de dekentjes waren ook wel nodig.
Zonder flits fotograferen ging het niet en zo met flits lijkt het net overdag, vind ik. Fotograferen in het donker is een kunst die ik nog niet beheers. Voor de rest lukt alles altijd. Jaha!

Zie je die driepoot staan met dat vuurtje eronder? Daar kwam zo'n pan te hangen met de chili erin. De heksenketel noem ik hem en hij is enig!
Je snapt wel dat Steve voor de vuurtjes zorgde hè?

Deze prachtige bloemen kreeg ik van mijn hubbie en ze staan nu nog steeds. Zie je dat je de stamper erdoorheen kunt zien?
Lieve Eva, Hannie, Liesbeth, Margje, Margot, Marijke en Joyce, bedankt voor een heerlijke avond!
Ik eindig met deze prachtig gevulde pompoen, die Eva voor me gemaakt heeft.
Share:

7 opmerkingen

Anoniem zei

Wat een bijzondere avond was dit Peet.Je had alles weer zo mooi gestyled en voorbereid. Ik verheugde me al op het blog dat je erover zou schrijven. Op deze regenachtige middag is het weer genieten van je mooie foto's en grappige commentaar. De pompoen voelt zich zeer vereerd met de prachtige foto die je ervan gemaakt hebt. xxx Eva

Saskia zei

Wat een geweldige sfeer weet je te maken Petra, alles ziet er oergezellig uit ! De pompoen is beeldschoon Eef !
Groetjes van Sas

peetdownthestreet zei

Ah dankjewel Eef en Sas, ik vind het heerlijk om alles zo mooi mogelijk te maken. Wetende dat er vriendinnen zijn die dat erg waarderen!xp

Anoniem zei

Met plezier je blog over je verjaardag gelezen. Mooie foto's Peet en volgend jaar ben ik weer van de partij. 😘 Anneke

Anoniem zei

Ziet er weer erg gezellig uit hoor en wat ,n verrassend welkoms drankje had je hahaha
Grtjs van margret

peetdownthestreet zei

We hebben je gemist An, dus daar hou ik je aan! Xp

peetdownthestreet zei

Jij weet hoe lekker die limonade is Mar! Xp

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig