zaterdag 22 november 2014

Downton Abbey kasteel

Ahhhhh..... vanavond weer Downton Abbey!!! Maakt dat jullie ook zo blij?
Speciaal voor deze avond heb ik wat foto's van mijn vakanties in Engeland bewaard, want.....IK BEN IN DAT KASTEEL GEWEEST!!! Ja echt! We zaten ergens in een hotel en Steve ging 's ochtends op de computer kijken of er iets te doen was in de omgeving en toen sprak hij de legendarische woorden  "I think that castle from your series is 15 minutes away from here." No way!!! Echt???  Vijf minuten later zat ik in de auto. Nee hoor, maar ik weet nu nog hoe opgewonden ik me voelde toen we erheen reden. We gingen vroeg en waren er zodra het open ging en we waren bepaald niet de enigen. Busladingen vol met bejaarden! Ik heb de foto's zo gemaakt dat je ze niet ziet, maar dat was nog een hele uitdaging om om dat voor elkaar te krijgen. Potverdorie, zie ik toch een stel van die oude knarren daar rechts staan!
Het kasteel heet in het echt trouwens Highclere Castle en heeft echte bewoners. Een echtpaar met een zoon en een labrador, die het niet kan vinden met de labrador die voor de serie gebruikt wordt. Althans dat las ik. Kijk daar sta ik! Petra van Downton Abbey. Welke rol zal ik spelen, die van bediende of van de upperclass? Ik zag op youtube dat degene die Anna speelt het jammer vindt dat ze nooit van die mooie jurken aan mag. Op youtube kun je trouwens heel veel interviews vinden met de cast, erg leuk. Kun je ook zien hoe ze er in het echt uitzien in hedendaagse kleding.
We zijn natuurlijk binnen geweest en dat was schuifelen geblazen zo druk. De slaapkamers heb ik overgeslagen want ik had gewoonweg geen geduld voor dat langzame gedoe, maar het schilderij in de eetzaal heb ik goed in mijn geheugen geprent en nu gil ik iedere keer als ik het zie op de tv. dat ik dáár gestaan heb. Ik denk dat er binnen geen foto's gemaakt mochten worden want ik heb er geen één. Kan me niet goed meer herinneren, terwijl ik juist altijd alles zo goed onthoud, dat is wel een beetje vreemd....
Er liepen gidsen rond die konden vertellen over het kasteel en ik vroeg aan een van hen of we naar de zolder konden waar de kamers van de bedienden waren, maar dat was in de studio gefilmd zei ze. En de keuken, die had ik héél graag gezien, maar die was ook niet echt en was ook in de studio. Er is wel een keuken maar die is in gebruik aangezien er op het terrein diverse tearooms zijn. Jammer hè? Maar wel dus prachtig gemaakt hè die studiokeuken vind je niet?
Het kasteel staat op een immens landgoed waar je rond mocht lopen. ( weet je dat ik me zelfs opgewonden voel nu ik erover schrijf, zó leuk vind ik het dat ik er geweest ben)
Hier zit Steve in een folly. Een folly is een bouwwerk wat met opzet nutteloos of bizar is. Eind 18e eeuw begin 19e eeuw was het populair om zo'n bouwwerk op je landgoed te zetten. Vaak waren het namaak ruïnes, grotten of kapellen. In dit geval was het iets Grieks.
Wat een prachtig weer hadden we hè? Kijk nou toch, dat mooie kasteel met die lucht erboven. Het kasteel kan nu onderhouden worden door de inkomsten die de bewoners krijgen door DA. De vrouw des huizes was vorige week in de tv show en het was zo'n sympathiek mens en zo vrolijk en vol humor. Helemaal niet zoals je je een kasteelvrouw voor stelt. Ze leek zo gewoon.
Ik kon toen nog niet appen en foto's versturen, maar ik weet nog dat ik ter plekke een aantal vriendinnen heb gesmst en die waren stikjaloers!

We zaten ergens in een hotel en dat was ook een landgoed, maar wel véél kleiner hoor. Er hoorde een prachtig park bij waar zelfs een golfbaan op was. Goh zou Steve het daarom uitgezocht hebben.....?

Na het eten gingen we hier een wandeling maken en het was zo rustgevend. Het kabbelende water...de zwanen.....de bruggetjes......een en al rustige natuur, helemaal zen werd je ervan. Ook hier hadden ze een folly, een schatje vond ik. In deze zag ik de kindertjes van toen al helemaal voor me, hoe die heerlijk konden dwalen over het landgoed en dan in dit prachtige gebouwtje konden spelen. Dat is wel wat anders dan een plastic hut hè?
Ik heb besloten dat ik op follyjacht ga als we weer naar Engeland gaan. Leuk!

Oké dan......zit je klaar? Benen omhoog, koffie/thee/wijn bij de hand met wat lekkers erbij? Ja dat mag hoor vanavond, dat vindt de familie Crawley goed. O ja, nog iets leuks wat ik daar in een krantenartikeltje las wat in een tearoom hing: het is zo koud in het kasteel dat de dames vaak uggs aan hebben onder hun jurk tijdens het repeteren die ze pas uit doen als er echt gefilmd wordt. Denk daar maar aan als je ze zo ziet! Enjoy!
Share:

4 opmerkingen

Anoniem zei

Peet, wat een heerlijk verhaal was dit! Zo leuk geschreven, mooie foto's ook trouwens. Al die bloemen in het gras, die zwanen en al dat groen. Wat is Engeland toch mooi. xxx Eva

peetdownthestreet zei

Thanks Eef! Dat landgoed bij dat hotel was ook echt wat voor jou. Ik kreeg gewoon heimwee naar Engeland toen ik het schreef en al die foto's weer zag......xpeet

Unknown zei

Smullen weer he, downton abbey. En de engelse omgeving doet je meteen weer met heimwee verlangen naar Great Britain. Liefs Joyce

peetdownthestreet zei

Héérlijk de zaterdagavond met DA! Nu wil ik ook nog naar het dorpje wat gebruikt wordt in de serie. Margot is er geweest. Ik zou ook wel naar MM dorpjes willen, daar schijnt ook een route van te zijn. xpeet

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig