zondag 30 november 2014

Winterklaar voor de vogels

Zo vandaag eindelijk eens aan de gang voor de vogels. Alles tevoorschijn gehaald en dat is nogal wat. Ja ja, de vogels zullen bij mij niet omkomen van de honger!
Dat ding vooraan is een plexiglas vogelbakje en het is héél leuk! Je plakt het met zuignapjes aan het raam en zo komen de vogeltjes heel dichtbij. Koolmeesjes pakken het zaadje en vliegen meestal meteen weer weg, maar vorig jaar had ik voor het eerst ook vinkjes en die bleven in het bakje rommelen. Het was alsof ze binnen waren zo dichtbij. Wel rustig blijven natuurlijk anders schrikken ze en zijn ze weg.

En hier zie je hem vanuit de keuken. Mocht je hem kopen; er is een vakje voor water, maar dat kun je er beter niet in doen, want ze maken er een zootje van met de zaadjes en het water.

Dit is ook zo leuk. Een pindakaaspothouder, van Joyce gekregen. Steve moet hem nog even ophangen voor me, op de muur naast de boom maar. De vogels zijn er gèk op. Hoop alleen niet dat ik kauwen krijg.....sorry dat ik discrimineer maar ik wil liever alleen kleine vogeltjes.....
Mijn vriendin Eva is begonnen met zelf de pindakaas te maken, aangezien er een pot (een pot!!!) per dag doorheen gaat bij haar. Als je het koopt is het is het beste om speciale vogelpindakaas te kopen want in de gewone zit teveel zout. Of was het nou suiker? Nou ja, iets slechts voor die kleine vogellijfjes dus.
Moet je zien hoe leuk Eva deze pot voor me had gemaakt.

Het plastic tafelkleed heb ik nieuw gekocht. Gaat gewoon per meter. Moet je kijken wat een enige plaatjes erop. Het is van Jet Ter Steege en ik vind het helemaal bij de tuin passen.

Als je toch zo kunt tekenen. Ik kan niet kiezen dus heb overal even een foto van gemaakt hoor.


Mijn vogelzaadjes bewaar ik in deze bus van Emma Bridgewater. Gewoon in Nederland gekocht, hij staat iedere winter te pronken in mijn keuken. 
De dennenappel heb ik lang geleden in de Kew Gardens in Londen gekocht en vind hem nog steeds het einde. Ik was dit jaar april weer in de Kew Gardens maar heb de dennenappel niet meer gezien. Het enige lastige is dat je die holletjes met een theelepel moet vullen en dat ze zo leeg zijn. Maar het stáát leuk in de boom!
Deze vogeldrinkschaal is van Marjolein Bastin, die kent iedereen wel hè? Ik had hem verleden jaar ook al staan, maar nog geen vogeltje eruit zien drinken. Sukkels.
Oké hier hangt alles dan. Aan tafel vogeltjes! 
Als de vogels het eenmaal weer ontdekt hebben is het altijd een drukte van belang en dan ga ik soms  op het bankje zitten in de keuken kijken naar de wild life natuurfilm in mijn achtertuin.
En dit vind ik de mooiste foto, want zo is het net of ik in zo'n beeldig houten huisje woon!
Share:

4 opmerkingen

Anoniem zei

Ooooo Peet, wat een heerlijke plaatjes van je vogelvoer ornamenten in de boom en wat een schattig plaatje van mijn vogelpindakaas in jouw houder. Ook de foto's van je keukenraam zijn zo romantisch. Genieten!!!!

peetdownthestreet zei

Jaaa echt wat voor jou Eef als vogelliefhebber! xpeet

Anoniem zei

Petra ontzettend leuk je blog!!
Ik kijk er iedere keer weer naar uit!
Nu weer zo leuk met het vogel voer!
Blijf je volgen hoor!!

Marijke

peetdownthestreet zei

Ha het is je gelukt te reageren Marijke, wat leuk! Niet zo moeilijk toch? Super dat je me volgt meid, xpeet

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig