zaterdag 6 december 2014

DIY bedrok voor boxspring

Ik ergerde me aan de bedrok om mijn boxspring. Hij zit alleen mooi als je hem er net op hebt gedaan maar verder zakt dat ding steeds meer naar beneden. Komt natuurlijk omdat hij met linten vast geknoopt zit. Kijk maar wat een rommelig gezicht. ( Wat is dat lichtgevende ding nou weer op bed?)

Ooit heb ik eens zelf een bedrok gemaakt als volgt; een lap stof over de hele onderste matras en daaraan vast rondom stof geplooid eraan vast genaaid. Je wil niet weten hoeveel werk dat was! En wat een rekenarij om te bedenken hoeveel stof je nodig had voor die rand met plooien.
Dat kan makkelijker dacht ik en ik heb jute gekocht. Wat niet echt makkelijk was want jute pluist als een gek! Het hele huis zat onder.( Ik denk dat het een plastic tasje is, dat ding op bed )

 

1. Meet op de onderste matras de lengte van hoofdeind tot over het voeteneind en tot op de grond.
2. Meet vanaf het midden van het bed tot op de grond.
3. Koop twee lappen stof in de juiste maat.
4. Naai die lappen in het midden aan elkaar.
5. Het gedeelte wat op de grond hangt de juiste lengte maken en afzomen.
6. Het allemaal omgekeerd op het bed leggen met de goede kant naar beneden.
7. De hoeken strak afspelden en naaien en de punt die overblijft eruit knippen en omzomen.

Klaar is Kees!
     Ziet er veel beter uit toch?


Share:

4 opmerkingen

Anoniem zei

Wat dapper dat je het jute te lijf bent gegaan Peet! Die scheve hoek is misschien jammer maar je kunt niet alles perfect hebben toch? Het geheel is mooi strak en een hele verbetering.

By the way, als je een tutorial "vogelpindakaas maken" wilt hebben,let me know! xEva

peetdownthestreet zei

Ooo dat is een goeie Eef, dat gaan we doen! Ik hoop binnenkort foto's erop te kunnen zetten van de vogeltjes die hier eten en dan doen we het daarbij, leuk!Steve heeft vandaag het pindakaasding opgehangen, maar in die van Joyce zitten meelwormen....huuuhh...wel dooie hoor.
xpeet

Anoniem zei

Ooooohhhh Peet dit wil ik ook maar kan
niet zo goed met de naaimachine overweg
als jij!!! Maar misschien het ergens in het
buitenland kan na laten maken!!!
xx Marijke

peetdownthestreet zei

Ik wil je wel helpen hoor Marijke, zo moeilijk is het niet. Dit naamachientje is van Joyce en ik ga hem ook kopen bij Ikea, want hij is veeeel lichter dan mijn oude naaimachine die nog van mijn moeder is geweest. Die kan ik zo mee naar jouw huis tillen.xpeet

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig