woensdag 24 december 2014

Vogels in mijn tuin

Weet je nog dat ik al die vogelvoederdingen had opgehangen?
Nu heb ik foto's gemaakt van de vogeltjes die er eten. Door het keukenraam.
De koolmeesjes halen de zonnebloemzaadjes uit een van de voederdingen en gaan er mee in de boom zitten en hakken hem dan open met hun snaveltje en eten het pitje eruit. Bij de volgende foto kun je het zaadje heel goed zien.
Ik had wat grote vleeshaken gekocht om het e.e.a. aan te hangen, maar daar zit natuurlijk wel zo'n enorme enge punt aan. Aangezien ik geen recept heb voor vink au vin (hier moet ik zelf heel erg om lachen!) heb ik er maar kurken op gezet.
In het pindakaaspotje zitten ook een soort wormen, dode hoor en dat ziet er niet zo smakelijk uit maar ze eten het graag. Er fladdert iedere keer een kauw voor en het lukt hem ook nog eruit te eten.
Het is me niet gelukt om een foto te maken als ze eten uit de grote dennenappel. Komt nog wel.
Moeten de ramen nou alweer gelapt? Tjonge zeg. Ik heb wel wat beters te doen....
Dit is een pimpelmeesje, te zien aan het blauwe petje. Die met een zwart petje is een koolmeesje. Allemaal geleerd van mijn vriendin Eva, die heel veel van vogels weet. 
Nu komen de vinkjes. Die blijven vaak gewoon zitten eten in het bakje voor het raam terwijl de koolmeesjes in de boom gaan zitten met een zaadje.
Zoals je kunt zien heb ik nog geen vetbollen gemaakt in dat holle boomstammetje. ( mezelf kennende gaat het ook niet gebeuren.)
Ik voelde me net zo'n natuurfotograaf. Ik zat heel stil in de keuken klaar met het fototoestel en probeerde soms dichterbij het raam te komen zonder dat ze weg vlogen.
Er vallen een heleboel zaadjes en restjes van zaadjes op de grond en daar zitten ook vogels te eten.
Zie je er vier?
Wat die bruine vogeltjes zijn weet ik niet hoor, maar dat schrijft Eva wel in haar reactie!
Dit waren de vogels in mijn tuin!Share:

4 opmerkingen

Anoniem zei

Die vogelfoto's zijn schitterend, zo scherp! Wat een idyllisch uitzicht heb je zo met al die schattige vogelvoer dingen en vogeltjes. Ik zit te genieten Peet, voel me ook vereerd dat je me noemt in je verhaal. Dat gelige vogeltje is geen vink maar een groenling, die zijn dol op zonnebloempitten. Dat bruine vogeltje op de grond lijkt me een (huis)mus.

Anoniem zei

Heb ook genoten van je stukje en wat zijn je foto's goed geslaagd.
Ik zie je in mijn verbeelding inderdaad in de keuken zitten met je fototoestel gereed. En als je dan later je stukje schrijft zelf zo'n binnenpret hebben dat is grappig. X

peetdownthestreet zei

@Eva, o ja Eef dat is een groenling! Is die bruine dan geen vink?
wel je naam eronder zetten hoor!
xp

peetdownthestreet zei

@ ik weet niet wie??? Wie is haar naam vergeten? Dankjewel in ieder geval voor het compliment haha!
xp

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig