donderdag 29 januari 2015

Mini bieb in het dorp

In het dorp hier staan twee mini biebjes. Zó leuk! De mensen hebben ze zelf gemaakt. Een ervan is van Berdien.
Berdien had een artikel in de krant gelezen over dit fenomeen wat wereldwijd gaande is. Mensen zetten een mini bieb voor hun deur met boeken en buurtbewoners kunnen de boeken gratis lenen. Berdien vindt het jammer dat haar boeken vaak op zolder of in de kast staan te verstoffen en gunt een ander ook het plezier ervan, dus dit artikel bracht haar op het idee.
Ze is begonnen in december 2014 en vertelt dat haar collectie steeds wisselt omdat mensen er ook weer andere boeken van zichzelf inzetten. Hoe leuk is dat! 

Ik vroeg aan Berdien of ze het kastje zelf had gemaakt en dat was zo. "Je man dan zeker?" vroeg ik, maar nee, ze heeft een opleiding tot meubelmaker gevolgd en heeft het helemaal zelf gemaakt! Ze kreeg om te beginnen een patrijspoortje van haar vader. Ze bedacht dat ze een huisje met een dak wilde maar een gewoon dak is natuurlijk te gewoon als je meubelmaker bent. Een beetje uitdaging graag! Dus werd het dak een trapgeveltje gemaakt van massief houten latjes.

De deur was een plank waar ze zelf de raampjes uit heeft gezaagd en gefreesd. En dan een glasplaat aan de binnenkant. De druppels zijn van de regen en hagel vandaag.

Het deurknopje komt uit haar verzameling. De kleuren van het deurknopje heeft ze terug laten komen bij de keuze van de verf. Wat een creatieve vrouw zeg! En nog een schatje ook. 
Laatst was ik met een andere vriendin 's avonds wandelen door het dorp en inmiddels heeft Berdien er een bankje bij gezet, dus was ik zogenaamd even gaan zitten lezen en een lol dat we hadden! Heel flauw, ja ik weet het......

Share:

8 opmerkingen

Anoniem zei

Wat een creatieveling is die Berdien zeg! Leuk om dat soort mensen te ontmoeten. Ik heb weer genoten van je verhaal en foto's Peet! x Eva

Anoniem zei

Hoi Petra,
Ben benieuwd of het me nu wel lukt jou een berichtje te sturen!
Raar om dingen over jezelf te lezen, maar wel hartstikke leuk!
Cu soon!

peetdownthestreet zei

Ik vond het heel leuk om over je te schrijven Berdien! ( volgende keer wel even je naam achter laten hoor)Tot in HtH!

Anoniem zei

Oh ja dat vergeet ik nou weer:-(! Ik word iedere dag een beetje wijzer :-)!!
Gr. Berdien

Anoniem zei

geweldig verhaal , alles klopt :) Berdien is top en super creatief. groetjes Inge

Elizabeth zei

Trots op je Berdien! Leuk dat je me op de blogspot van Peet wees. Wat hebben we toch een creativiteit in de familie. Mooi verwoord en in beeld gebracht! x Eé

yolanda zei

Erg leuk gedaan allemaal Berdien. Zoo knap!!! Liefs yolanda

Anoniem zei

Leuk Petra!! Je komt nog eens ergens en komt
de leukste mensen tegen!!!
xx Marijke

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig