maandag 16 februari 2015

Citytrip Rotterdam!


Vrijdag een dagje met zijn tweeën naar Rotterdam gegaan, waar ik nog nooit geweest was. Het eerste doel was natuurlijk die nieuwe markthal.

Het is heel gek ergens te rijden in Nederland waar je nooit komt en wat waren er veel snelwegen op en onder elkaar bij Rotterdam. We hadden een prachtige dag met een stralend blauwe lucht wat heel fijn was als achtergrond voor de foto's.
In de garage bij de markt waren er archeologische opgravingen te zien op elke etage. Leuk!

De markthal in eigenlijk een soort enorme tunnel met glazen deuren aan de beide einden. En het allermooiste is natuurlijk het plafond. Echt geweldig! Het is net of ik door de telelens van de camera de tekeningen nog beter zag dan met het blote oog.

Leuke stand hè? Zie je die schommel links?

Ezelworstjes? Hoe bedoel je?!


Sommige van de stands hebben op hun dak een terras waar je wat kunt eten. Handig!
We hoorden dat het er op zaterdag soms zo druk is dat er een poosje geen mensen meer binnen gelaten worden. Daar hadden wij gelukkig geen last van op vrijdag.

Tegenover de markthal staat een opvallend gebouw, een soort potlood, vlak naast de kubuswoningen van architect Piet Blom. In mijn eerste foto bovenaan in de post zie je de weerspiegeling van dat potlood in de glazen deuren markthal.

Dit is de zijkant van de markthal en dat zijn appartementen. Je zal toch zo wonen!
Ik vond het contrast met de hypermoderne markthal en die oude kerk wel mooi.

Oké op weg naar het nieuwe Centraal Station nu.

Wat een bijzonder gebouw zeg. Binnen hing een hele mooie lamp, een enorm ding dat helaas niet tot zijn recht komt op de foto. Boven was er een wachtruimte die de "huiskamer" heet en die was heel leuk ingericht. Heb geen foto gemaakt want er zaten teveel mensen die er dan op zouden komen. En dat willen ze vast niet.

Man, wat een gebouwen in dat Rotterdam. Het is heel raar te lopen in een stad in Nederland waar je geen oude huizen ziet. Allemaal door het bombardement in de oorlog natuurlijk. Ik voelde me alsof ik in het buitenland was met al die hoge gebouwen.

Deze kerk zag er zo bijzonder uit, daar wilden we in. Bleek het een opvang voor dak-en thuislozen te zijn! (er stond een busje voor de deur geparkeerd wat ik er niet op wilde hebben, vandaar die hoge foto)
Ik kijk naar de scooter met het mandje hè, niet naar die fruitautomaten zoals Steve dacht.
 
Hoe verzint iemand dit? Een paal in een gebouw!
We zijn naar het fotomuseum geweest.

 Onderweg toch ook een oud gebouw tegen gekomen.

De Erasmusbrug.

En dan onze laatste bestemming; hotel New York. Dat was het kantoor van de Holland-Amerikalijn vroeger. Nu is een hotel en restaurant. Bijzonder gezicht hoe dat oude gebouw daar ligt tussen al die wolkenkrabbers.

Er is een leestafel, heerlijk vind ik dat altijd. Je leest wat, je kletst wat, je neemt af en toe een slokje....

Je kunt hier heerlijk eten en ze zijn bekend om de oesters en andere fruits du mer. Het is heel groot maar mooi ingericht en het uitzicht is fenomenaal. In de zomer kun je genieten op het buiten terras aan de Maas.

Na het eten met de metro weer terug naar de markthal waar de auto stond. En wat is die hal mooi 's avonds!

Wat een leuke dag was dit! Ik had het gevoel alsof we veel langer weg waren dan een dag. Dit gaan we vaker doen zeg!Share:

6 opmerkingen

Anoniem zei

Wat een goeie post is dit Peet, interessante info over Rotterdam en prachtige foto's! Ik krijg gewoon zin om erheen te gaan. In de tijd dat Eline in Rotterdam woonde waren het station en de markthal nog een bouwput
xxx Eva

Anoniem zei

Grappig om te lezen dat je nog nooit in Rotterdam geweest bent! Zelf heb ik er 10 jaar gewoond en 2 zussen wonen. Ik moet toegeven dat ik de nieuwe markthal nog niet "live" gezien heb, dus moet ook hoognodig weer eens die kant op!!
Gr. Berdien
Ps: hoe zit het met het Muizenhuis?

peetdownthestreet zei

Eef, dan is het leuk om samen met Eline te gaan kijken!xp

peetdownthestreet zei

Wat leuk dat je er gewoond hebt Berdien en je komt er dus vast regelmatig nog door je zussen. De markthal is zéér de moeite waard. We waren op weg verleden week naar het "muizenhuis" maar de trein stopte in Haarlem omdat er een aanrijding op het spoor was bij Halfweg. Dus toen zijn we Haarlem maar in gegaan, ook leuk. Muizenhuis komt zeker hoor! gr.Petra

Anoniem zei

Hi Peet, wat een mooie foto's van Rotterdam en naar de markthal. Ik ben nu helemaal enthousiast geworden om het live te zien. De verschillende oliën en balsamico zag er leuk en lekker uit!
Afgelopen donderdag waren de van Rossems (televisieprogramma Ned. 2) in Rotterdam, als je het niet hebt gezien leuk om terug te kijken, veel herkenbare dingen!
Liefs Esther

peetdownthestreet zei

Ja Esther, jij zou natuurlijk al eerder naar Rotterdam gaan en dat ging toen niet door. Zeer de moeite waard hoor! Dat van de van Rossems had ik gisteren ook al gehoord en ga ik zeker kijken. Thanks! xp

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig