zondag 31 mei 2015

Rondje Beeckestijn

Baal je van het weer? Ben je moe of heb je het druk? Of misschien ben je ziek of voel je je down? Ga dan met me mee wandelen door zonnig Beeckestijn. En dan echt op je gemak, geen gehaast en snel gescroll door de foto's, neem je tijd en geniet van het moois wat Beeckestijn te bieden heeft. Misschien hebben ze op Spotify wel vogelgeluiden, zet je die ondertussen aan en kom.....
Een grote kastanjeboom op het Engelse veld. We hebben veel kastanjebomen maar dit dit is een van de weinige vruchtdragende.
Sinds kort kun je een koekoek horen en dat is zo apart! Alleen word je er na een tijdje wel gek van haha! Kom, we lopen gauw door.
Een boomstronk om even te zitten en de honden kunnen even lekker rond snuffelen. Ik wou dat ze meer oude boomstammen neerlegden om op te zitten. Kost niks, staat natuurlijk en er is behoefte aan.
Op het veld staan altijd mensen met honden. Ik niet want Robbie gedraagt zich nooit. Het mormel.
Deze bomen staan in een kringetje en als ik met mijn klas naar het bos ging (altijd de laatste dag voor een vakantie) deden ze boom verwisseltje hier. En deze bomen zijn zó prachtig, kijk maar.
Overal fluitekruid. Wat een feest voor het oog.
    De greppeltjes worden al weer behoorlijk droog helaas.
Kom, we lopen naar de fontein. Die is zo mooi. Hij heeft het jaren niet gedaan en ik miste hem gewoon.
Vroeger was er een fontein met alleen een spuit omhoog. Nu is dat onder gedeelte erbij en dat maakt het net aantrekkelijker.
 Nina heeft zo haar vaste plekjes waar wat gedronken moet worden en deze vijver is er een van.
Deze plankjes zie je in alle hoeken. Ik denk voor de vogels, maar die heb ik er nooit over zien lopen. Misschien voor kikkers dan?
Nog een keer de fontein en dan tegen de blauwe lucht. Voel dat niet verfrissend er alleen al naar te kijken?
We lopen naar dat bankje aan het eind van deze laan. Een heerlijk schaduwplekje.
Is het je wel eens opgevallen hoeveel soorten boomstammen er zijn? Hier heb ik drie bomen die naast elkaar staan op de kiek gezet.
 Wat is er veel te zien hè?
 
En dan deze geur, goddelijk! Kamperfoelie, maar eerlijk gezegd vind ik de bloem helemaal niet mooi.
Weer een plekje waar gedronken moet worden. Ze is alleen zo oud en stram dat ik bang ben dat ze er nog een keer in gaat kukelen.
Wist je dat de natuur helend werkt? Ik las het laatst en het verbaast me niks. Als mijn hoofd ergens vol van zit voelt het vaak beter als ik met de honden gewandeld heb. Tijdens het wandelen kun je goed nadenken.
Dit is een hele oude boom met takken zo groot als mijn tuin.
 Deze is zó mooi! Blijf hier gerust even staan en geniet van de bloesem.
Oké, we zijn klaar. Vond je het fijn en voel je je beter? Kijk nog even naar het fietspad aan de rand van het bos, zelfs dat is prachtig nu.
Kom we gaan naar huis, naar mijn tuin. Daar ga je lekker relaxen in de deckchair met een potje thee en crackers met tonijn salade, door Steve gemaakt, héérlijk! Het leven is goed........

Share:

2 opmerkingen

Anoniem zei

Ja, zo word je je weer bewust van het feit dat we prachtig wonen. Mooi op de foto gezet, peet. X

Anoniem zei

Peet, je hebt jezelf overtroffen met dit blog. Ik werd helemaal meegenomen door je leuke vertelstijl en de schitterende foto's. Een genot om te lezen. Chapeau!! xx Eva

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig