zaterdag 23 mei 2015

DIY simpele tuintafel

Verleden jaar was ik op zoek naar een nieuwe eettafel voor buiten. Voorheen hebben we een picknicktafel gehad en daarna een biertafel, maar nu we met zijn tweeën zijn is een kleine tafel genoeg. Ik had een vierkante meter in gedachten en wilde er niet teveel aan uitgeven. Kon ik zo'n tafel vinden? Nee, dus heb ik er zelf een gemaakt!
Ik had nog nooit eerder zoiets gedaan maar onder de begeleiding van Steve lukte het.
Gekocht; 4 planken van 25 cm breed en die heb ik bij de bouwmarkt meteen tot 1 meter laten zagen.
4 poten bij Ikea, €2,50 per stuk.
Je hebt vast nog wel ergens in de schuur een stukje hout liggen wat je kunt gebruiken om de poten aan te bevestigen. Met pen de stukken omtrekken waar de poten in geschroefd worden en zo kun je zien waar je moet boren. Op alle vier de hoeken zo'n blokje vast gezet.
Hier zie je wat ik bedoel. In het midden schroef je later de poten, heel makkelijk.
Zie je de puntjes waarmee je schroeft?
Je legt de 4 planken netjes naast elkaar en schroeft nu de 2 planken waar je de pootdingen aan hebt gemaakt aan de buitenkant. De plankjes die dus aan de onderkant komen heb ik ook gewoon uit de schuur gevist.
Zo ziet het er dan uiteindelijk uit.
Poten erin en klaar!
Eigenlijk moet de tafel nog even gebeitst of geschilderd worden, maar ja.....je kent het wel hè...?
Ik heb er een plastic kleedje op wat gewoon altijd kan blijven liggen ongeacht het weer en er is héél veel keus in leuk plastic zeil.
Ik vond het héél leuk om te doen en voelde me ontzettend trots! Er zullen vast vrouwen zat zijn die timmeren en boren en zo, maar ik had het nog nooit gedaan en het was zo leuk om te beseffen dat ik dat ook gewoon kan en dat we na twee uur werken aan de tafel zaten te eten!
Ik hoop dat je de uitleg een beetje snapt en anders kijk je maar naar de foto's, want die spreken voor zich.







Share:

7 opmerkingen

Anoniem zei

Leuk weer peet. De bloemen zijn violieren volgens mij. Die ruiken ook behoorlijk sterk. Prachtige kleur. Liefs Joyce, je tuinendagmaatje. Hihi

Anoniem zei

Snapte niks van je beschrijving maar de foto's waren über duidelijk haha. Leuk zo'n project, snap dat je er trots op bent. xxx Eva

Anoniem zei

Ziet er weer gezellig uit je tafel is goed gelukt ����

peetdownthestreet zei

@ Joyce, o ja violieren! wat fijn toch dat jij dat allemaal weet! xp

peetdownthestreet zei

@ Eva, toen ik het terug las vroeg ik me al af of het duidelijk was. Nee dus! Is nog een kunst zeg, zo'n beschrijving geven. Ik zit hier hardop te lachen om je commentaar!
xp

Leonoor zei

Ik heb een paar vraagjes omtrent de tafel. Ten eerste vet gedaan! hoe eenvoud tot zo'n mooi resultaat kan komen, dat vind ik prachtig! Maar wat is het draaggewicht? En staat het ook stabiel? Want ik wil zelf ook een tafel maken, maar ben een beetje ideeen en ervaringen aan het verzamelen voor ik begin! Grtzz Leonoor

peetdownthestreet zei

Hi Leonoor, dankjewel! Maar....geen idee wat het draaggewicht is. Heb je hele zware pannen dan? Wij eten er gewoon aan. Ik moet wel eerlijk zeggen dat hij een beetje wiebelt en hoe dat komt??? Geen idee.Ik vond het zo leuk om te doen en was zo trots dat ik het maar op de koop toe neem. Succes met jouw diy tafel!

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig