zondag 17 mei 2015

San Michele, Murano, Burano

Je hebt nog wat van me tegoed. De eilandjes bij Venetië en die zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Wij hadden een dagkaart gekocht voor de vaporetto voor €20,-  Het eerste eilandje wat we aandeden lees je niet veel over, maar wij vonden het heel bijzonder. Ze zullen er wel geen hordes toeristen willen, want het is het eilandje waar de Venetianen begraven worden. San Michele.
Je ziet het zo liggen aan de overkant.
Zie je trouwens al die palen in het water? Die worden als een soort wegen gebruikt. Vanaf de luchthaven al zijn er héél veel palen in het water.
Om het hele eilandje is een muur. Dat daar is trouwens niet waar we aanlegden. Misschien is dat als er een begrafenis is de aanlegplaats. Stiekem hoopten wij er natuurlijk een te zien, al klinkt dat niet aardig.
Zo zag het er vooral uit. Ze worden dus gestapeld. Er waren muren met alleen kinderen, of hele families, of echtparen en heel veel hadden er een fotootje bij. Ga ik er niet opzetten hier natuurlijk. Alleen een paar details.
Er stonden grote trappen zodat je de bloemen ook bovenin water kunt geven, maar het waren voornamelijk nep bloemen die we zagen.
Ik kan nog heel goed het gevoel terughalen wat we kregen toen we daar aan land stapten. Rust en stilte en vogeltjes die floten. Een enorm contrast met het drukke Venetië.
Wij vroegen ons af of dit de kant is waar de kist aankomt ivm dat karretje.
En hoe vind je dit dan? Zal dat nu nog gebruikt worden of is het iets van vroeger?
En toen naar Murano. Daar wordt glas geblazen en je kunt naar zo'n museum en het is een en al winkeltjes met glas, maar dat interesseerde ons niet. Gewoon rondlopen is al leuk.
En toen naar het allerleukste eiland; Burano. Dàt is geweldig, alsof je in een sprookje stapt.
Het is een explosie van kleuren.
Voor de meeste voordeuren hangt een (gestreepte) lap in de kleur van het huis. We hebben geen idee waarom, maar het staat prachtig.
Zie je die meneer hierboven de was ophangen?
Er moet ook geschilderd worden!
En deze vonden we zo mooi. De kleur blauw en die bewoner heeft een soort tuintje gemaakt met potten voor de deur. Die blauwe regen erbij, prachtig!
Goed, dit was Venetië dan. Loved it! Wil zeker weer terug.


Share:

1 opmerking

Anoniem zei

Wat een leuke eilandjes Peet!! Bijzondere foto's weer xxx Eva

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig