zaterdag 9 mei 2015

Opentuinendag idee


Zondag 7 juni 2015 houden we voor het eerst een open tuinendag in Driehuis.
Hoe is dit zo gekomen?
Ik heb hier verschillende vriendinnen in het dorp met mooie tuinen en die niet allemaal elkaars tuin kennen. Dus heb ik wat leuks georganiseerd.
Op een dag in juli een paar jaar geleden kwam iedereen bij mij lunchen, ook nog wat andere vriendinnen uit Amsterdam en Velserbroek. Na de lunch gingen we alle tuinen bewonderen en we eindigden bij Joyce die scones had gebakken en Anneke nam haar home-made appeltaart mee en hebben we heerlijk thee zitten drinken in de prachtige tuin van Joyce. Die dag was het stralend weer en de middag was een groot succes.

 Dat zette mij aan het denken; dit wil ik organiseren in Driehuis!
Grote tuinen op open dagen bezoeken is geweldig maar let's face it, haast niemand heeft zo'n grote tuin. En inspiratie kun je zeker ook opdoen in kleine tuinen. Juist, want dan zie hoe je het misschien zelf kunt toepassen.
Ik zag het helemaal zitten en vroeg Joyce of ze het samen met me wilde organiseren en Joyce zegt nooit nee, dus voila, hier is het organisatieteam!

We zijn al heel wat uurtjes bij elkaar geweest om te brainstormen en uiteindelijk spijkers met koppen te slaan. Een oproep in de dorpskrant heeft gek genoeg maar 1 reactie opgeleverd, maar gelukkig kennen wij mensen met mooie tuinen die soms ook weer mensen wisten die wel mee wilden doen.
En nu hebben we 10 tuinen voor je!
Anita, Anneke, Eva, Gerard, Hannie, Henk, Ingrid, Joyce, Tineke en Toosje heten je van harte welkom in hun paradijsje.
Het aanbod is divers, een door een tuinarchitect aangelegde tuin, een watertuin, prachtige overkappingen met heerlijke zitplekken, moestuintje met mini-kas, cottagetuin, strakke tuin, bonte bloementuin, een beeldentuin......echt teveel om op te noemen. Voor de mensen die hier niet bekend zijn, je kunt het lopend af. Dus ik zou zeggen; kom kijken!
Om je op te warmen vast wat foto's.

    Een goeie om mee te beginnen hè?                                        

Kijk eens wat er hard gewerkt wordt om de tuinen mooi te maken voor jullie! 

Nu maar duimen voor mooi weer en hopen dat de dag een groot succes wordt!

ps. Mijn eigen tuin doet trouwens niet mee hoor. Het is een bostuin en ik vind hem heerlijk maar hij kwam niet door mijn eigen ballotage.

pspsps. Ik had vannacht een nachtmerrie dat er niemand kwam! Het was prachtig weer en toch kwam er helemaal niemand! ....omg......Share:

1 opmerking

Anoniem zei

Ontzettend leuk stukje Peet en prachtige foto's. Nu maar duimen voor mooi weer dan is je missie geslaagd. x Anneke

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig