donderdag 30 april 2015

allermooiste Citytrip Venetië

Er was eens een sprookjesstad en ze heet Venetië.....
Ik ben er van woensdag tot zondag geweest met vriendin Liesbeth en we vonden het geweldig!
Ik had me goed voorbereid, want dat voelt lekker.
Hier vlogen we boven Venetië. Die omgekeerde S is Canal Grande, het grootste kanaal. Venetië heeft 177 kanalen!

Van de 9e tot de 18e eeuw was Venetië een republiek en stond aan het hoofd de doge. Het Dogenpaleis staat op het St.Marco Plein en is immens groot. Ik zet er een paar foto's op van bekende dingen, maar die zijn overal op internet al te vinden dus ik heb me op andere dingen geconcentreerd.

  De Brug der Zuchten is de brug die van het Dogenpaleis naar de gevangenis leidt waar de gevangenen door liepen en voor het laatst het daglicht zagen. Ponte Dei Sospiri.                                         

   Hé wat is dat nou voor een lawaai? Ja hoor, een ambulance op het water!                                             

We hadden via airbnb een appartement gehuurd en dat is de derde keer ( Londen, Barcelona) dat ik dat doe via die site en het bevalt erg goed. Dit appartement lag heel gunstig en het had een groot balkon, zo gezellig. Hier zit Liesbeth te puzzelen. Daar is ze aan verslaafd.

De planten hangen over de balkonrand en dat was handig want wij keken steeds omhoog waar we ook alweer woonden. Verdwalen doe je namelijk constant in Venetië.

  Deze dakterrassen zie je overal. En de dakpannen zijn half rond. Grappig hoe in ieder land de dakpannen anders zijn hè?                                       

 Kijk nou wat leuk; TNT per boot! Zeg, zit die man wel op te letten? 

Ik had wat dingen op mijn lijstje die ik wilde eten/drinken daar. Dit was er een van. Spaghetti al nero di seppia. Zwarte pasta met inktvis. Lekker!

 Spritz is ook typisch Venetiaans, net als die spaghetti. Het is een aperitief van witte wijn, campari, sodawater, drupje citroen en een olijf. Ik vond alleen de olijf lekker.
Wat ernaast ligt is wel goddelijk; cannoli!

En het ijs daar, het ijs......ach ach...iedere dag minstens 1x ijs gehad. En je loopt het er zo weer af hè, want je doet niet anders dan lopen daar. Zo zeiden wij dat tegen elkaar ja. Ik nam steeds de donkere chocola of de espresso. Soms EN.

 Vanaf de luchthaven Marco Polo neem je de Alilaguna boot voor 15 euro naar de stad.
Wij liepen alles, maar hebben ook een keer een dagkaart genomen voor de Vaporetto (waterbus) voor 20 euro zodat we naar de eilanden konden. En 1x hebben we de thragetto genomen, een gondel, die je voor 2 euro naar de overkant brengt. Normaal schijnen ze daarin te staan, maar we waren met alleen toeristen en we gingen voor de zekerheid maar allemaal zitten!

We zijn o.a. naar het Peggy Guggenheim museum geweest. In de tuin ligt zij begraven en naast haar al haar hondjes die ze heeft gehad. Bijzonder.

 Ik denk dat ze in het begin niet helemaal door had hoe ze een hond moest verzorgen want pas vanaf Madame Butterfly werden ze ouder dan 4 jaar!

 Dit is de Squero di San Trovaso, de werf waar de gondels onderhouden worden.

    Overal kun je in en uit je boot stappen en dat ziet er zo uit.                                         

 Deze putten zagen we overal. Of zijn het geen putten geweest?    

 Liesbeth voor ons koffietentje waar we iedere ochtend en iedere avond zaten. En soms voordat we uit eten gingen ook. Ze kenden ons al helemaal. En een lekkere dingen dat ze hadden!

Op het bruggetje vlakbij ons appartement.
 

Wat ons opviel is dat er helemaal geen schreeuwerige toeristen rond liepen. Gewoon allemaal beschaafde mensen. En wat zijn de Italianen mooi! En ze kleden zich zó goed, daar krijg je gewoon inspiratie van. (zei zij al typende in haar joggingbroek)

 Wat ons wel opviel is dat zoveel mensen staan te tongen daar. Als het nou alleen jonkies waren dan snappen we het nog. Je bent verliefd...Venetië....maar ook oudere stellen en een keer hadden we een stel wat in een nagenoeg lege boot vlak voor ons kwam zitten en ging zitten tongen. En die kerel had nog vieze tanden ook, getver!

 

 


Wat ons wel opviel is dat zoveel mensen staan te tongen daar. Als het nou alleen jonkies waren dan snappen we het nog. Je bent verliefd...Venetië....maar ook oudere stellen en een keer hadden we een stel wat in een nagenoeg lege boot vlak voor ons kwam zitten en ging zitten tongen. En die kerel had nog vieze tanden ook, getver! 

We zijn de avond dat we de vaporettokaart hadden over Canal Grande gaan varen met nr.1.
 

Oké, nu laat ik gewoon foto's van mooie dingen zien.
En deze speciaal voor mijn vriendin Anneke. (heeft een eigen openhaardenbedrijf en altijd geïnteresseerd in schoorstenen)

Overal waslijnen met wapperende was.

Ik hoop dat je een beetje genoten hebt van het geweldige Venetië en ik kan maar één ding zeggen; ga erheen! Volgende keer vertel ik over de eilandjes, ook zó leuk. Ik eindig met de foto die ik het allermooiste vind, het was een ligplaats vlakbij ons appartement.

Share:

5 opmerkingen

Anoniem zei

Wat een bijzondere stad Peet, ik heb genoten van alle foto's en je commentaar. Wat een heerlijk terrasje hadden jullie bij het appartement. xxx Eva

Anoniem zei

Wat heb je er weer een mooi reisverslag van gemaakt.
Op deze manier genieten wij ook mee.
Extra leuk de foto met de schoorstenen. Ik wil op onze site nog steeds een fotoalbum maken met dit soort kiekjes en daar komt deze dan zeker in. �� Anneke

Anoniem zei

Dat was genieten Petra van je reis verslag grtjs van Margret

Julia zei

Thank you for the beautiful photos. I was in
Italy in 2012 and it made me think of my trip.
Oh so good. I love your blog. I am in SC, USA.
Julia

peetdownthestreet zei

Good to hear Julia! It is mostly people I know who read my blog (I think) so it feels sooo good when an "foreigner" likes it too. I had to ask my husband what SC was haha! He is from CT. Married to me the Dutchie.

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig