zondag 15 mei 2016

Citytrip Parijs met trein

Eind maart begin april ben ik met Joyce naar Parijs geweest. En het leek ons relaxed om met de trein te gaan en dat was het ook, op de heenweg. De terugweg wil ik het niet over hebben. Geen uren van te voren aanwezig hoeven zijn, gewoon het perron op en zelfs al op precies de juiste plek op het perron kunnen staan en huppakee instappen. Lekker kletsen, lezen en je staat drie uur en een kwartier later op Gare du Nord. Over de terugweg wil ik het echt niet hebben. Onze Airbnb zat er een kort metroritje vandaan. Maar daar straks meer over.
Verwacht geen bekende highlights hier, behalve de Eiffeltoren dan. Al die foto's staan overal op internet en ik heb geprobeerd andere mooie plaatjes te schieten.
We kwamen aan in de regen en de dag erna heeft het de HELE dag geregend. Dat hebben we zelfs hier niet vaak, dat het helemaal niet even droog wordt. We waren natuurlijk voorbereid en hadden al tickets online voor het Louvre voor die dag. Dan moet je evengoed nog in de rij, maar een korte snelle rij. Buiten stonden de mensen in de hozende regen echt uren te wachten, ongelooflijk. En daartussendoor liepen van die ventjes die paraplu's verkochten. "Umbrella umbrella umbrella", zeiden steeds heel snel achter elkaar, wat wij erg lollig vonden en nòg hoeft een van ons dat maar te zeggen en we liggen in een deuk. Nee, we zijn niet van een heel hoog niveau hoor, ook al gingen we naar een museum.
Joyce had leuke wandelingen gehaald van internet en bij deze kwamen we een molen tegen, in Parijs!
Alles is er zo sfeervol, zelfs het bordje dat je niet mag parkeren voor deze garages.
Deze mensen hebben iets met arenden. Bij de ingang staan ze en ook op het uithangbord. Geen arenden? Ja weet ik veel, geen duiven in ieder geval.
    La Maison Rose est très belle!
Tussen de bomen door zie je de Sacré Coeur. Dat is alles wat ik je ervan laat zien. O nee, straks nog een mooi hek aan de buitenkant. Ik was niet onder de indruk van de kerk, ook niet van de Notre-Dame. Ik zie heus wel dat het mooie kerken zijn, maar ze raken me niet. Snap je dat? De Sagrada Familia in Barcelona wel. Daar was ik enorm van onder de indruk en die vergeet ik nooit meer. En een prachtige Russische kerk in Nice, maar dat komt volgende keer. Joyce vertelde dat zij heel erg onder de indruk was van een klein kerkje in Engeland. Zo zie je maar.
Een watertoren midden in de stad.
Hier is dat hek, mooi hè? Joyce vond me maar artsy bezig. Weet niet of dat nou aardig bedoeld was of niet........
Kijk eens wat een vrolijke vrouw daar zit! En zo'n moderne vrouw ook. Zij regelde met een of andere app steeds welke metro we moesten hebben. Lekker hoor, ik sjokte erachteraan. Ze is trouwens best bazig heb ik gemerkt. Ik dacht dat ik bazig was, maar tjonge zeg.....( hopelijk leest ze dit niet)
Need I say more?
De foto is door een etalageruit gemaakt, daarom lijkt het net of er een vlek op zit.
Godsamme wat zijn die dingen lekker! En duur.
Wat een prachtige kleur hè?
O ja, dit was leuk. Dit had ik ergens gelezen. Het heet de Promenade Plantée en het is gemaakt op een oude spoorlijn. In New York hebben ze ook zoiets. We hebben er een heel stuk op gewandeld en er waren veel joggers die er gebruik van maken. Enig! Die wandeling bedoel ik hè, niet die joggers. Nu we het er toch over hebben....irriteren joggers jou ook zo? Ze zijn altijd dun, dus waarom nog rennen? Naja, wat me eigenlijk irriteert is dat ik me altijd schuldig voel als ik ze zie. Stomme joggers.
Dan woon je dus bijvoorbeeld in zo'n flat en kijk je uit op een hoog park. Enig toch?
Ja of je woont in zo'n statig pand natuurlijk. Ook niet gek.
Wij waren gefascineerd door de balletjes aan de bomen, maar wat het nou was?
    Zicht vanaf het hoge park.
Er was zelfs al bloesem.
Enorme bamboe.
Dit was echt een aanrader, waar we per ongeluk langs liepen. Le Petit Palais en daar kon je toch heerlijk eten! Zelfbediening, maar alles prachtig en erg lekker. Het paleis kun je ook bezoeken als je wil.
    Het was nu nog te koud om er te zitten, maar de tuin was prachtig.
Dit was zo te gek. Een gebouw helemaal begroeid met planten. Zo bijzonder.
    Hier sta ik tegen het gebouw aan en richt ik mijn camera naar boven. Ongelooflijk hè?
    Ik dacht dat Eiffeltoren grijs was, maar hij is een beetje bruinig.
Deze mensen doen 's ochtends hun gordijnen open en zien hem.
Hier om de hoek is het Rodin museum. Ik werd nog uitgescholden voor cultuurbarbaar, omdat ik niet wist wat De Denker was. Ik weet wel meer niet eerlijk gezegd.
Dit is onze airbnb. Zo leuk, je gaat eerst die grote deuren door.
    Links zie je de brievenbussen van de bewoners. Dan ga je het hek door.
 En dan kom je op een schattig binnenplaatsje, wat ze hier mooi hebben gemaakt met planten.
Wij zaten beneden, maar het was drie hoog. Eigenlijk is het een soort hofje en er waren er veel van.
Ik eindig met foto's van het Louvre van een beeld waar we weg van waren. In het Louvre zijn héél veel witte marmeren beelden van gespierde mannen met blote billen en een blaadje voor hun dinges. Gutteguttegut. Maar deze dan, dit was echt prachtig.
Ik had mijn camera niet mee omdat ik dacht dat je daar binnen niet mocht fotograferen, maar dat mocht wel alleen zonder flits. Deze foto's zijn van Joyces' mobiel, dus helaas niet scherp maar ik wil het toch laten zien. Het waren acht monniken die een brancard droegen met een man erop, een soort ridder of zo.
Je zag de gezichten van de monniken niet omdat ze hun hoofd naar beneden hadden gebogen.

We hebben ze allemaal van onderaf bekeken en ze hebben allemaal verschillende gezichten en zo ècht! Geweldig.
Na al die witte marmeren beelden was dit in kleur zó anders. Van wie was dat beeld vraag je? Uh.....
                                         Ik eindig met de Mona Lisa. Tjongejongejonge.......


Share:

3 opmerkingen

Anoniem zei

Leuk om door jouw ogen Parijs te zien, geinig ook hoe je zo'n air B&B binnenstapt. Je hebt echt een oog voor romantische, artistieke details en natuurlijk zijn je commentaren heel grappig! Genieten weer Peet, dank xx Eva

Anoniem zei

Tja, het was enig, al was het bij de start niet het mooiste weer van de wereld. Zat er weer helemaal in, met je fotoreportage. En ik, bazig?... Hoogstens een beetje frikkerig, maar ja je moet af en toe streng zijn als je met een blogpaperazzi op stap bent, anders kom je nergens😉. Un euro pour manger was ook nog zo een gevleugelde uitdrukking van een bedelende mevrouw in de metro, die we nog steeds af en toe er tussendoor gooien. Leuk leuk leuk Joyce

peetdownthestreet zei

O ja die euro pour manger! Via een infuus in haar arm dan ja. Wat was het leuk hè Joyce? Ondanks het weer. Xpeet

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig