zondag 30 november 2014

Let's get ready for the birds with birdfeeders!

Zo vandaag eindelijk eens aan de gang voor de vogels. Alles tevoorschijn gehaald en dat is nogal wat. Ja ja, de vogels zullen bij mij niet omkomen van de honger!

Today is the day I'm going to get ready for the birds. Got everything out and that is quit a bit. The birds will not die in this garden!
Dat ding vooraan is een plexiglas vogelbakje en het is héél leuk! Je plakt het met zuignapjes aan het raam en zo komen de vogeltjes heel dichtbij. Koolmeesjes pakken het zaadje en vliegen meestal meteen weer weg, maar vorig jaar had ik voor het eerst ook vinkjes en die bleven in het bakje rommelen. Het was alsof ze binnen waren zo dichtbij. Wel rustig blijven natuurlijk anders schrikken ze en zijn ze weg.

The thing in front is a plexiglass bird feeder and is really fun! You put it with suckers on the window and that way you are able to see the birds from up close. You have to be quiet when near the window otherwise they are gone.
Je kunt hem hier kopen. Cattrading. Wordt netjes bij je thuis bezorgd.
This is where you can order them but I'm sure you must be able to get them abroad as well.
En hier zie je hem vanuit de keuken. Mocht je hem kopen; er is een vakje voor water, maar dat kun je er beter niet in doen, want ze maken er een zootje van met de zaadjes en het water.

Here you see it from the kitchen. There is a little compartment for water but you better not use it because they make a mess with the seeds in it.
Dit is ook zo leuk. Een pindakaaspothouder, van Joyce gekregen. Steve moet hem nog even ophangen voor me, op de muur naast de boom maar. De vogels zijn er gèk op. Hoop alleen niet dat ik kauwen krijg.....sorry dat ik discrimineer maar ik wil liever alleen kleine vogeltjes.....
Mijn vriendin Eva is begonnen met zelf de pindakaas te maken, aangezien er een pot (een pot!!!) per dag doorheen gaat bij haar. Als je het koopt is het is het beste om speciale vogelpindakaas te kopen want in de gewone zit teveel zout. Of was het nou suiker? Nou ja, iets slechts voor die kleine vogellijfjes dus.
Moet je zien hoe leuk Eva deze pot voor me had gemaakt.

This is also nice. A peanut butter holder I got from my friend Joyce. Steve still has to hang it, on the wall near the tree. Birds love it. Just hope I don't get the bigger birds. I rather have the cute little birds. I know I know...they have to eat too...
My friend Eva started to make her own jars because in her garden the birds empty a jar a day. A day! Regular peanut butter has to much salt (or sugar, I forgot) so it is best to buy the special bird peanut butter jars. Look how cute Eva made the jar for me. 
Het plastic tafelkleed heb ik nieuw gekocht. Gaat gewoon per meter. Moet je kijken wat een enige plaatjes erop. Het is van Jet Ter Steege en ik vind het helemaal bij de tuin passen. Wat staat Robbie daar nou weer te doen?

I bought the plastic table cloth by meter. Look at the cute drawings. It goes so well with a garden.
What is Robbie doing there? 
Als je toch zo kunt tekenen...

Imagine being able to draw like that.....
Ik kan niet kiezen dus heb overal even een foto van gemaakt hoor.

I can't make up my mind which one to photographe, so I did them all.
Deze hóór ik tjilpen!

I can hear this one sing!
Mijn vogelzaadjes bewaar ik in deze bus van Emma Bridgewater. Gewoon in Nederland gekocht, wel duur vond ik, maar hij staat iedere winter te pronken in mijn keuken. Ik meen €25,-

The bird seeds I keep in this container from Emma Bridgewater. A kind of expansive but I love it every winter again.
De dennenappel heb ik lang geleden in de Kew Gardens in Londen gekocht en vind hem nog steeds het einde. Ik was dit jaar april weer in de Kew Gardens maar heb de dennenappel niet meer gezien. Het enige lastige is dat je die holletjes met een theelepel moet vullen en dat ze zo leeg zijn. Maar het stáát leuk in de boom!

The pine cone I bought several years ago in the Kew Gardens in London and I still love it. This year in april I was there again but never saw the pine cone. The only inconvieniance is that the little holes where you put the seeds are so small and empty very quick. But it looks wonderfull in the tree!
Dit houten stammetje heb ik ooit gekocht met vet erin en dat moet ik dus zelf weer een keer erin gaan maken. Vet met zaadjes.

This wooden stick I once bought had fat in it, so I have to fill it again. Fat with seeds.
Deze vogeldrinkschaal is van Marjolein Bastin, die kent iedereen wel hè? Ik had hem verleden jaar ook al staan, maar nog geen vogeltje eruit zien drinken. Sukkels.

This bird bath is from Marjolein Bastin. I bought it last year and not one bird took a sip from it. Stupid birds.
Oké hier hangt alles dan. Aan tafel vogeltjes!

Oké dinner is ready birdies!
Als de vogels het eenmaal weer ontdekt hebben is het altijd een drukte van belang en dan ga ik soms  op het bankje zitten in de keuken kijken naar de wild life natuurfilm in mijn achtertuin.

Once the birds discover the tree it always gets very busy. I take a seat on the bench in my kitchen and just watch the wild life in my back yard.
En dit vind ik de mooiste foto, want zo is het net of ik in zo'n beeldig houten huisje woon!

This picture I like the best, because now it is like I live in a lovely wooden house! Here you hardly don't see wooden houses you know.
Share:

4 opmerkingen

Anoniem zei

Ooooo Peet, wat een heerlijke plaatjes van je vogelvoer ornamenten in de boom en wat een schattig plaatje van mijn vogelpindakaas in jouw houder. Ook de foto's van je keukenraam zijn zo romantisch. Genieten!!!!

peetdownthestreet zei

Jaaa echt wat voor jou Eef als vogelliefhebber! xpeet

Anoniem zei

Petra ontzettend leuk je blog!!
Ik kijk er iedere keer weer naar uit!
Nu weer zo leuk met het vogel voer!
Blijf je volgen hoor!!

Marijke

peetdownthestreet zei

Ha het is je gelukt te reageren Marijke, wat leuk! Niet zo moeilijk toch? Super dat je me volgt meid, xpeet

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig