zaterdag 23 mei 2015

DIY a simple table for outside

Verleden jaar was ik op zoek naar een nieuwe eettafel voor buiten. Voorheen hebben we een picknicktafel gehad en daarna een biertafel, maar nu we met zijn tweeën zijn is een kleine tafel genoeg. Ik had een vierkante meter in gedachten en wilde er niet teveel aan uitgeven. Kon ik zo'n tafel vinden? Nee, dus heb ik er zelf een gemaakt!

Last year I was looking for a new dining table for outside. We used to have a picknick table before, but now it is just the two of us and a little table is fine for us. I was thinking of a square meter and it should't be too expensive. Could I find such a table? No, so I made one!
Ik had nog nooit eerder zoiets gedaan maar onder de begeleiding van Steve lukte het.
Gekocht; 4 planken van 25 cm breed en die heb ik bij de bouwmarkt meteen tot 1 meter laten zagen.
4 poten bij Ikea, €2,50 per stuk.
Je hebt vast nog wel ergens in de schuur een stukje hout liggen wat je kunt gebruiken om de poten aan te bevestigen. Met pen de stukken omtrekken waar de poten in geschroefd worden en zo kun je zien waar je moet boren. Op alle vier de hoeken zo'n blokje vast gezet.

I never had done something like that before but with Steve's guidance it worked.
Bought: 4 shelfs of 25cm wide and I had them cut at the diy store to 1 meter.
4 table legs at Ikea, €2,50 each. Found a piece of wood in the shed to use for attaching the legs.
With a pencil made a circle around the pieces where the legs fit in, so you can see where to drill.
Put a piece on every corner.


Hier zie je wat ik bedoel. In het midden schroef je later de poten, heel makkelijk.

Here you can see what I mean. In the middle you can fit the legs, very easy.
Zie je de puntjes waarmee je schroeft?


Do you see the points to screw with?
Je legt de 4 planken netjes naast elkaar en schroeft nu de 2 planken waar je de pootdingen aan hebt gemaakt aan de buitenkant. De plankjes die dus aan de onderkant komen heb ik ook gewoon uit de schuur gevist.

You lay the 4 shelfs needly next to each other and screw the 2 shelfs on which the leg things are, on the bottom outside. I had some small shelfs in my shed to use.
Zo ziet het er dan uiteindelijk uit.

This is the end result.
Poten erin en klaar!


Legs in and ready!
Eigenlijk moet de tafel nog even gebeits of geschilderd worden, maar ja.....je kent het wel hè...?
Ik heb er een plastic kleedje op wat gewoon altijd kan blijven liggen ongeacht het weer en er is héél veel keus in leuk plastic zeil.


In fact the table just needs to be painted or stained, but ........oh well....sounds familiar....?
I dressed it with a plastic table cloth that can always stay outside no matter what kind of weather and there is só much choice in lovely sailcloth.
Ik vond het héél leuk om te doen en voelde me ontzettend trots! Er zullen vast vrouwen zat zijn die timmeren en boren en zo, maar ik had het nog nooit gedaan en het was zo leuk om te beseffen dat ik dat ook gewoon kan en dat we na twee uur werken aan de tafel zaten te eten!
Ik hoop dat je de uitleg een beetje snapt en anders kijk je maar naar de foto's, want die spreken voor zich.

I really enjoyed it a lot and felt very proud! I'm sure there are lots of woman who drill and hammer, but I wasn't one of them and it felt so great to realise I can do this. After two hours work we were eating at that table!
I hope you understand the explanation and otherwise just look at the pictures. They show enough already.
Ik eindig met een prachtige bos bloemen die ik gisteren gekocht heb en over twee vazen verdeelde. Ze ruiken ook nog lekker. Phloxen geloof ik. Ik lees net in de comments dat het violieren zijn haha!

I'll finish with a lovely bunch of flowers I bought yesterday. I divided them for two vases. They smell  good too. Phloxes I think they are. I just read in the comments that they are .....well, can't find the translation.......we call them violieren.Share:

7 opmerkingen

Anoniem zei

Leuk weer peet. De bloemen zijn violieren volgens mij. Die ruiken ook behoorlijk sterk. Prachtige kleur. Liefs Joyce, je tuinendagmaatje. Hihi

Anoniem zei

Snapte niks van je beschrijving maar de foto's waren über duidelijk haha. Leuk zo'n project, snap dat je er trots op bent. xxx Eva

Anoniem zei

Ziet er weer gezellig uit je tafel is goed gelukt ����

peetdownthestreet zei

@ Joyce, o ja violieren! wat fijn toch dat jij dat allemaal weet! xp

peetdownthestreet zei

@ Eva, toen ik het terug las vroeg ik me al af of het duidelijk was. Nee dus! Is nog een kunst zeg, zo'n beschrijving geven. Ik zit hier hardop te lachen om je commentaar!
xp

Leonoor zei

Ik heb een paar vraagjes omtrent de tafel. Ten eerste vet gedaan! hoe eenvoud tot zo'n mooi resultaat kan komen, dat vind ik prachtig! Maar wat is het draaggewicht? En staat het ook stabiel? Want ik wil zelf ook een tafel maken, maar ben een beetje ideeen en ervaringen aan het verzamelen voor ik begin! Grtzz Leonoor

peetdownthestreet zei

Hi Leonoor, dankjewel! Maar....geen idee wat het draaggewicht is. Heb je hele zware pannen dan? Wij eten er gewoon aan. Ik moet wel eerlijk zeggen dat hij een beetje wiebelt en hoe dat komt??? Geen idee.Ik vond het zo leuk om te doen en was zo trots dat ik het maar op de koop toe neem. Succes met jouw diy tafel!

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig