zondag 16 april 2023

I love gorgeous Cornwall


We waren al een keer eerder in Cornwall geweest, het jaar voor corona. Wat een geweldige streek is dat zeg, maar wat een vreselijke smalle weggetjes heb je daar. Die heb je door heel Engeland, maar in Cornwall spant het de kroon.

Toen zaten we echt in the country en moesten we iedere keer als we op pad gingen zo'n 5 km over die vreselijke weggetjes die te smal zijn voor twee auto's en waar dan af en toe een inham is zodat je er even kan staan om de ander voorbij te laten gaan. Dan pas waren we bij een bredere weg en kon je normaal rijden. We vonden het zo vervelend dat we besloten de volgende keer te zorgen dat we een huisje in een plaatsje zouden boeken, zodat je lopend uit eten zou kunnen 's avonds. En dat plaatsje moest Fowey ( spreek uit Foj) worden, want daar waren we een dagje geweest en daar was ik helemaal verliefd op.

Ik had een beeldschone plek uitgezocht, met zicht op de rivier.

Alleen toen kwamen we aan en keken we uit het raam en zagen we aan de overkant van ons straatje dat het huis voor ons in de steigers stond en daar hing dit enorme gele ding aan. Ik heb echt geprobeerd het te negeren als ik naar de prachtige rivier keek, maar zo'n enorm geel ding is niet omheen te kijken. Ik zag een emailadres erop staan en heb de stoute schoenen aangetrokken en ze heel vriendelijk en met een beetje humor gevraagd of dat gele ding er voor 10 dagen af mocht of naar beneden verplaatst mocht worden. Ik verwachtte er niks van, maar toen we die middag terug kwamen van ons tripje was het weg! En ik had een hele aardige mail terug gekregen. Zie je wel, er zijn zat aardige mensen op de wereld.

Fowey is een enig plaatsje, met winkeltjes en restaurants en wandelgelegenheid en een strand en héél veel sfeer. Aan de overkant van de rivier ligt Polruan en dat zie je steeds op mijn foto's. Iedere dag nadat we op pad waren geweest, ging ik in een stoel voor het raam zitten naar buiten kijken. Ik kon er geen genoeg van krijgen.
Na het eten maakten we altijd een wandeling door het het dorp en alles was even beeldschoon, van dit roze huis t/m de kerk. Ik realiseer me nu dat ik te weinig foto's heb genomen van alles. Heb vooral het uitzicht uit ons raam steeds gedaan. Next time.( wist ook niet dat ik weer zou gaan bloggen)
Vorige keer hadden we al een aantal mooie tuinen bezocht, maar dit keer heb ik een van de meest inspirerende tuinen ooit gezien. Lamorran Gardens. Tegen een helling met het huis bovenaan, waar je light refreshments and drinks, zoals ze zeggen, kunt krijgen. Een stuk simpeler inderdaad dan al die uitgebreide tearooms van de tuinen van de National Trust, maar prima verder. Maar die tuin! Je hebt geen idee hoe groot het is, want je loopt slingerend naar beneden en om ieder hoekje is er weer een verrassing. Zoals deze put en dat muurtje. Alsof ze er al honderden jaren staan, zo leuk.
Ze hebben ook veel vijvers op allerlei manieren. Het was een grote ontdekkingstocht en als we weer naar Cornwall gaan, gaan we er zeker weer heen.
Nee ik zit niet ineens in de tuin van Monet, hoewel dat bruggetje er wel op lijkt hè? Dit is Trebah Garden, waar we al eerder geweest waren, maar dit is ook een tuin waar je wel vaker heen wilt. Prachtig!
Hier zat ik dan. Het mooiste uitzicht wat ik ooit in een huisje heb gehad.
Je kunt met de ferry naar de overkant naar Polruan, wat we een paar keer hebben gedaan om daar uit eten te gaan. Hier zitten we in de ferry terug en zie je het huis ( etage) waar wij zaten. Bij de tweede rij huizen en die twee puntdaken naast elkaar zaten wij in de linker.

Humor hebben de Engelsen wel; dit hing in het haventje.
Dat ik niet ophield met het fotograferen uit het raam kwam omdat dat alle soorten weer voorbij kwamen. Mist, regen, zon, alleen geen sneeuw gehad natuurlijk in september.  's Avonds naar de overkant kijken met al die lichtjes in de huizen was ook zo leuk.

Héél veel scones met jam en clotted cream gegeten en koffie of thee erbij, dan heet het een cream tea. Deze heb ik niet in mijn eentje gegeten hoor, dat snap je toch wel hè?

Tips:

* Fowey

* Padstow (wel héél erg druk met toeristen. Leuk om bij Rick Stein te eten)

* St.Ives ( Porthminster Beach Café is geweldig)

* Looe ( met de trein vanaf Liskeard heen gegaan, leuk ritje)

* Falmouth

* Polperro

* Truro vonden we niet veel aan, maar heeft wel mijn favoriete winkels Waterstones en The White Company en Bills' Restaurant 

* Mevagissey

* Trebah Garden

* Lamorran Garden

* Lost Gardens of Heligan

* Eden Project vond ik geen fluit aan 

Dit is wat wij gezien hebben, maar er is nog veel meer te zien natuurlijk.

Cornwall is wel enorm toeristisch hoor. Heel veel Engelsen gaan erheen en gelijk hebben ze. Maar goed, daar kun je je dan op in stellen. Het is er geweldig!

 Share:

6 opmerkingen

Marijke zei

Wat super leuk Petra dat je weer gaat bloggen!!
Ik las je verhalen altijd met veel plezier en
je foto’s zijn ook zo prachtig!!
Ja ik ben echt fan!!
Tot gauw!!

Zoonlief zei

Mooie trip!

Anoniem zei

Wat leuk dat je weer bent gaan bloggen Peet! Je hebt zo’n leuke schrijfstijl. Heb genoten van je foto’s met bijbehorend commentaar. Liefs, Eva

peetdownthestreet zei

Dankjewel Marijke, het is een soort dagboek voor me zo langzamerhand. Leuk dat je mee geniet! xpeet

peetdownthestreet zei

Nou wat lief Eef, ik heb er ook echt lol in! xpeet

peetdownthestreet zei

Cornwall is geweldig Nick! Wat een sfeertje daar. xmama

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig