donderdag 10 augustus 2023

eetkamer metamorfose

 

Het is denk ik al weer bijna 5 jaar geleden dat we de kamer veranderden. Waar we eerst een enorme boekenkast hadden staan, staat nu de eettafel tegen de muur. Dat geeft veel meer ruimte.

Er staat nu een eettafel van wel 3 meter lang, maar toch oogt het ruimtelijker dan voorheen. Het is hier maar 3.50m breed namelijk. Dat heb je met jaren 30 huizen, die zijn smal. 

Vroeger wisselde ik 2x per jaar de gordijnen ( die ik zelf maakte) en de kussens en de lampenkappen. Het hele boeltje lag op zolder en was zo gewisseld. O ja en de hoezen van de banken natuurlijk. Het gekke is dat ik daar geen behoefte meer aan heb sinds ik het veranderd heb in een rustige naturelle stijl. Witte hoezen om de banken, zandkleurige gordijnen, naturelle lampenkappen; ik kan er geen genoeg van krijgen. Als ik nu de foto's zie van die gebloemde gordijnen en die volle boekenkast met niet alleen boeken, maar met van alles, denk ik omg wat druk. 

De tafel heb ik bedacht en Steve gemaakt van triplex. Bij de houthandel hebben we er lijnen in laten frezen alsof het een tafel is gemaakt van planken. Lekker fris wit geverfd, een paar aluminium poten eronder en klaar. Heerlijk nooit meer tafels uit de schuur hoeven halen als al mijn vriendinnen komen eten of als de hele familie komt. Iedereen past er omheen, want we kunnen er met 12 man aan zitten.

Inmiddels liggen er allemaal kussens op de banken en ligt er een kleed onder de tafel en hebben de planten het loodje gelegd, maar zo zag het eruit toen het net af was.

 
Wat een enorm verschil maakte was dat we de muren en het plafond spierwit hebben geschilderd. Wat zag het er opeens fris uit! Moet je het verschil zien, het leek wel geel maar was eigenlijk roomwit. Ral9016 eroverheen, wat een metamorfose. Zó blij mee! (was trouwens wel een klusje hoor, boven je macht schilderen en ik heb het zelfs 2x gedaan) 

Dit is een Billy vitrinekast van Ikea die ik gehackt heb. Zal ik ook nog een post over doen. 

Nou, mijn doel was een light and airy huis en dat is wel gelukt toch?


Share:

4 opmerkingen

Klaas Onrust zei

Dat ziet er fris uit nicht! Mooi gedaan samen. Tot ziens en groeten!

Anoniem zei

Wat een heerlijk blog Peet, leuk dat je de oude foto’s erbij hebt gedaan. Wat een enorm verschil zeg. Liefs Eva

peetdownthestreet zei

Ja wat grappig hè, hoe je smaak kan veranderen? Hoewel ik denk dat deze stijl een blijvertje is. xpeet

peetdownthestreet zei

Hey Klaas, wat ontzettend leuk dat je hier reageert en bedankt! Moet alleen nog even ontdekken hoe ik persoonlijk kan reageren op comments.....groetjes van je nicht!

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig