vrijdag 18 augustus 2023

the cotswolds wales kent


De laatste vakantie gingen wij naar Wales en de Cotswolds en Kent. In dit gedeelte van Wales waren we nog niet eerder geweest en het was best een eindje rijden vanaf de tunnel. Wij nemen altijd de treintunnel bij Calais, omdat dat veel sneller gaat dan de boot en makkelijker ook. Je rijdt er zo hup in, je sluit aan en je rijdt er zo weer uit, super snel. Wel duurder dan de boot, maar wij vinden dat het waard.

We hadden een airbnb geboekt in Tenby, een plaatsje helemaal in het zuidwesten van Wales. Erg leuk daar, met veel verschillende stranden en hoog boven op de rotsen een boulevard met overal bankjes om heerlijk over het strand en de zee uit te kijken.

Wat grappig toch dat overal ter wereld de stranden helemaal anders zijn hè?

De eerste avond dat we er waren, stonden er overal al vuilniszakken buiten. De volgende ochtend keken we onze ogen uit; alle vuilniszakken waren open en de straten lagen bezaaid met troep. Dat was dus door de meeuwen gedaan. Gelukkig liepen er schoonmakers die het weer opruimden. Maar als dit iedere week zo is.....tjonge...

Door het enorme verschil in eb en vloed hier, hebben ze een ingenieuze manier bedacht om de mensen in en uit de boot te krijgen. Met een tractor wordt er gewoon een steiger heen gereden.

Hier stonden we bij het kasteeltje, op het hoogste punt van Tenby.

Dit eilandje kon je het ene moment heen lopen via het strand en een aantal uur later zag het er zo uit. Het fascineerde iedere keer weer.

Het leukste van het eilandje vond ik dit bord wat er stond. Ja, ik weet het, ik ben een cultuurbarbaar, maar wat een humor hebben de Engelsen toch! Pardon, de Welsh. Gelukkig schrijf ik niet meer in het Engels, anders zat ik de Welsh ook nog te beledigen, want het schijnt nogal gevoelig te liggen allemaal.

Uiteraard een tuin bezocht, waar ik weg was van de kas met allerlei soorten varens.

Na een week Wales gingen we aantal dagen naar de Cotswolds, waar we al vaker zijn geweest. Alleen nu gingen we plaatsjes bezoeken die we nog niet kenden. We zaten in Chipping Norton en hebben o.a. Chipping Campden bezocht, wat echt een beeldschoon plaatsje is. De honingkleurige huizen, zo bekend in de Cotswolds, staan hier volop.


Opeens was er in de hoofdstraat een poort naar een mini parkje, wat heel sereen was. Ik zag me daar al helemaal iedere dag zitten, als ik er zou wonen. Met een boek of gewoon een beetje mijmeren.

Als we weer eens deze kant op gaan, dan zoek ik een airbnb in Chipping Campden, want wat is het er beeldschoon zeg. Wel veel toeristen trouwens.

We hebben Hidcot Manor bezocht. Nou ja, de tuin alleen, ik ben nooit zo geïnteresseerd in die landhuizen. Ik zoek altijd tuinen uit waar we ook koffie kunnen drinken en kunnen lunchen. En dat kan haast overal, zeker bij de tuinen van The National Trust. Deze tuin was prachtig!
Iedere keer als ik deze foto zie moet ik weer lachen. Ik zei tegen Steve: ga jij nou eens even leuk op dat bankje zitten. Op een leuke manier. Hoe bedoel je Peet, op een leuke manier??? Nou, gewoon Steve, gewoon ff leuk zitten, ff je best doen om het een beetje anders dan anders te zitten voor de foto. Nou, je ziet het; hartstikke leuk toch? ( ik zit hier weer te schuddebuiken )
Deze kerk is in Stow-on-the-Wold en heet St.Edwards' Church. Amazing yes?

In Stow en Chipping Campden zijn allemaal leuke woonwinkels, als je daar van houdt. 

Wat ook enig is om naar toe te gaan is The Daylesfordfarm in Daylesford, vlakbij Kingham. Prachtige winkel met de heerlijkste producten, mooie spullen voor in huis, lekker restaurant, je kijkt je ogen uit. Ik ben al blij met het leuke tasje wat je krijgt als je wat koopt. De werkende boerderij zelf zie je verder niet zo.

Dit was ergens aan de zijkant van een huis in Chipping Norton. Love it!

We gaan in Kent, in Sissinghurst steeds naar dezelfde airbnb van heel aardige mensen. Daar breng ik altijd een hele dag door in de tuin van Sissinghurst Castle en dan gaat Steve golfen. Dit keer was er alleen tijd voor een kort bezoek en gingen we samen. Wat nou zo leuk was; de airbnb mensen vertelden ons dat we er zelfs lopend heen konden! Dus zo gezegd zo gedaan. We liepen door bos, waar we deze tipi tegen kwamen en door een weiland en een boomgaard en toen waren we er, zo leuk! Ik weet alleen niet of dat een volgende keer in mijn eentje wel durf........

NOG EVEN EEN PAAR GRAPJES DIE WE ZAGEN
Deze was op een wandeling die we maakten en dit stond voor een tuin in de duinen.
En dit was in een tuin waar ze ook wat dieren hadden. Zó grappig!

Zulke schapen heb ik nog nooit gezien!

Share:

Geen opmerkingen

© Peet down the street | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig